Βιασμός 5χρονου από συνομήλικούς του στην Αλεξανδρούπολη: «Το παιδί είπε ότι ήταν παιχνίδι» υποστηρίζουν οι νηπιαγωγοί

Βιασμός 5χρονου από συνομήλικούς του στην Αλεξανδρούπολη: «Το παιδί είπε ότι ήταν παιχνίδι» υποστηρίζουν οι νηπιαγωγοί

Η δίκη των δύο νηπιαγωγών και των γονέων των δύο ανήλικων φερόμενων ως δραστών αναβλήθηκε για τις 12 Νοεμβρίου

Απορρίφθηκε σήμερα Τρίτη 1 Οκτωβρίου το αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου, όπου θα εκδικαζόταν η υπόθεση βιασμού ενός 5χρονου αγοριού από δύο συνομήλικούς του στον παιδικό σταθμό όπου φοιτούν, με κατηγορούμενους τους γονείς των δύο φερόμενων ως δραστών και των δύο νηπιαγωγών του παιδικού σταθμού.

Η δίκη τελικά αναβλήθηκε και ορίστηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης στις 12 Νοεμβρίου. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η νηπιαγωγός του αγοριού που φέρεται να είπε στους γονείς του, ότι τον βίασαν δύο συμμαθητές του στον παιδικό σταθμό, επέμεινε σήμερα μέσω της δικηγόρου της, ότι η κακοποίηση του παιδιού που έχει διαπιστωθεί και από ιατροδικαστή, δεν συνέβη μέσα στο σχολείο και στο πλαίσιο του σχολικού ωραρίου. Μάλιστα, όπως είπε η δικηγόρος, το παιδί στην κατάθεσή του δεν έχει αναφέρει ότι βιάστηκε.

«Το παιδί κατέθεσε με τη βοήθεια διερμηνέα και είπε πως αυτό που έγινε, ήταν ένα παιχνίδι. Δεν ξέρουμε υπό ποιες συνθήκες συνέβη, ό, τι συνέβη, επιμένουμε όμως, ότι δεν έγινε τίποτα μέσα στο σχολείο, καθώς θα το είχαν δει οι δασκάλες και θα είχαν επέμβει», είπε η κ. Ίλια Μαρινάκη. Σημείωσε επίσης, ότι η ίδια ζήτησε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του παιδιού, ώστε να διαπιστωθεί από ειδικό, τι ακριβώς συνέβη, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την πρόεδρο του δικαστηρίου.

«Αν εξεταζόταν από έναν ψυχίατρο, θα μαθαίναμε τι είχε συμβεί, όμως δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά μας. Το προετοίμασε μόνο ένας παιδοψυχολόγος, για να καταθέσει. Η κατάθεσή του έχει αρκετά κενά, που πρέπει να αποσαφηνιστούν», είπε η κ. Μαρινάκη. Υπενθύμιζεται, ότι ο 5χρονος είπε στους γονείς του, ότι την ώρα του διαλείμματος δύο συμμαθητές του τον χτύπησαν, τον έριξαν κάτω και μετά ο ένας τον κράτησε και ο άλλος του κατέβασε το παντελόνι και τον κακοποίησε σεξουαλικά.

Μάλιστα, ο πατέρας του παιδιού είπε, ότι όταν η σύζυγός του πήγε στο σπίτι του ενός παιδιού και ρώτησε τι είχε συμβεί, εκείνο κυνικά παραδέχθηκε, ότι το είχε κάνει.