Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Εισαγγελική έρευνα για απειλητικές αναρτήσεις

Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Εισαγγελική έρευνα για απειλητικές αναρτήσεις

Στο πλαίσιο της έρευνας, μεταξύ άλλων, θα αναζητηθούν και οι κάτοχοι των λογαριασμών στους οποίους έγιναν οι επίμαχες δημοσιεύσεις

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν αναρτήσεις στο tik tok με απειλητικές αναφορές στο σοκαριστικό περιστατικό ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα από συνομήλικες της, που είδε το φως πριν από λίγες ημέρες.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, την οποία θα διενεργήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της διάπραξης αδικημάτων σε βαθμό πλημμελήματος, μεταξύ των οποίων, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Στο πλαίσιο της έρευνας, μεταξύ άλλων, θα αναζητηθούν και οι κάτοχοι των λογαριασμών στους οποίους έγιναν οι επίμαχες αναρτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αυτεπαγγέλτως ξεκινήσει έρευνα για την ταυτοποίηση των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις.

Μαρία Ζαχαροπούλου