Γυναικοκτονία στο Μενίδι: «Καταπέλτης» η εισαγγελική πρόταση για τον 50χρονο που κατέσφαξε τη σύζυγό του και πήγε σε ξενοδοχείο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: «Καταπέλτης» η εισαγγελική πρόταση για τον 50χρονο που κατέσφαξε τη σύζυγό του και πήγε σε ξενοδοχείο

«Προκειμένου να βεβαιωθεί ότι το εγκληματικό σχέδιο ολοκληρώθηκε και πράγματι επήλθε ο θάνατός της, κάρφωσε το μαχαίρι και εγκατέλειψε το θύμα με σφηνωμένο το μαχαίρι»

«Καταπέλτης» είναι η εισαγγελική πρόταση για τον δολοφόνο της 40χρονης Ενκελέιντα τον περασμένο Μάιο στη μέση του δρόμου στο Μενίδι.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star και της Τασούλας Παπανικολάου, στην πρόταση αναφέρεται, ότι ο δράστης είχε αποφασίσει να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του και μητέρα των δύο παιδιών του, καθώς δε δεχόταν τον χωρισμό. «Ήταν αποφασισμένος να τη σκοτώσει. Τη μαχαίρωνε σε ζωτικά σημεία του σώματος, της έδωσε και το χαριστικό χτύπημα. Έφυγε όταν βεβαιώθηκε ότι ειναι νεκρή», αναφέρουν τα βασικά σημεία της εισαγγελικής πρότασης για τον δολοφόνο της Ενκελέιντα.

«Προκειμένου να βεβαιωθεί ότι το εγκληματικό σχέδιο, το οποίο ο ίδιος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αποφάσισε και εκτέλεσε, ολοκληρώθηκε και πράγματι επήλθε ο θάνατός της, προτού αποχωρήσει από το σημείο, κάρφωσε το μαχαίρι και εγκατέλειψε το θύμα με σφηνωμένο το μαχαίρι», τονίζεται στην εισαγγελική πρόταση. Ακόμα, περιγράφεται και η συμπεριφορά του 50χρονου δράστη μετά το έγκλημα: πήγε στο ξενοδοχείο, όπου έμενε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, όπως φάνηκε και σε βίντεο-ντοκουμέντο που είχε παρουσιάσει τότε το Star και στη συνέχεια κρύφτηκε.

Η υπόθεση αποκάλυψε και την κακοποιητική συμπεριφορά του δράστη. Την επόμενη ημέρα, μάλιστα, του εγκλήματος είχε ορισθεί η δίκη μετά από καταγγελία που είχε κάνει το θύμα. Η δίκη είχε πάρει αναβολή και κυκλοφορούσε ελεύθερος μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο κατηγορούμενος δεν επέδειξε καμία μεταμέλεια για την ειδεχθή πράξη της αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής, αλλά πέταξε το κινητό του και κρύφτηκε στον πρώτο όροφο μίας υπό ανέγερση οικοδομής στο Καματερό, όπου εντοπίστηκε μεθυσμένος.

Πλέον η εισαγγελέας προτείνει να δικαστεί για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. «Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, γιατί όπως έχουμε πει εξαρχής, ήταν μια ομολογημένη πράξη για την οποία έχει μετανιώσει από την πρώτη στιγμή. Έχουμε να κάνουμε με μια οικογενειακή τραγωδία. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτά τα δύο παιδιά που έμειναν πίσω. Έχει παραχωρηθεί η επιμέλεια του μικρού παιδιού στην κόρη με ειδικό πληρεξούσιο και προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να βοηθήσουμε τα δύο παιδιά», σχολίασε η δικηγόρος του κατηγορούμενου, Έλενα Παχνή.