Ματίνα Παγώνη για Μαρινέλλα: Όσο συνεχίζεται η φαρμακευτική αγωγή χωρίς επιπλοκές, τόσο καλύτερα θα πηγαίνει

Ματίνα Παγώνη για Μαρινέλλα: Όσο συνεχίζεται η φαρμακευτική αγωγή χωρίς επιπλοκές, τόσο καλύτερα θα πηγαίνει

«Είναι θετικό σημάδι ότι επικοινωνεί»

«Για εμάς είναι σημαντικό το γεγονός ότι όσο περνά ο χρόνος, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες υπέρ του ασθενούς. Βρισκόμαστε στο τρίτο 24ωρο σταθερής κατάστασης, κάτι που δείχνει ότι δεν έχουν προκύψει επιπλοκές και η αιμορραγία δεν επιδεινώνεται». Αυτά τόνισε κατά την παρουσία της στην πρωινή εκπομπή του Mega, η πρόεδρος της EINAΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στην κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη κατά τη συναυλία της στο Ηρώδειο.

Η κ. Παγώνη, επεσήμανε ότι «στα επόμενα 24ωρα θα δούμε αν, χάρη στη φαρμακευτική αγωγή, η αιμορραγία αρχίζει σταδιακά να απορροφάται».

Και πρόσθεσε ότι «αυτή η κατάσταση θέλει πολύ χρόνο. Καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουμε να μαθαίνουμε νέα, αλλά δεν γίνονται όλα γρήγορα. Είναι θετικό σημάδι ότι επικοινωνεί, αλλά πρέπει να περιμένουμε ώστε να προχωράει η θεραπεία χωρίς επιπλοκές. Χρειάζεται υπομονή».

 

Μιλώντας στο Mega, η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στις αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν αιμοραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο, τονίζοντας ότι «η ηλικία και το στρες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Άρα η πίεση που δεν είναι σωστά ρυθμισμένη μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα για εκδήλωση εγκεφαλικού. Όσο πιο χαμηλή και ρυθμισμένη είναι η πίεση, τόσο πιο χαμηλές είναι οι πιθανότητες. Πρέπει λοιπόν σε αυτές τις ηλικίες να δίνουμε μεγάλη σημασία στην πρόληψη και την παρακολούθηση των δεικτών».

Η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας παραμένει «σταθερή αλλά κρίσιμη», αναφέρει το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι γιατροί που την παρακολουθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τραγουδίστρια υποβλήθηκε σε νέο κύκλο εξετάσεων, ενώ το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη των γιατρών για να αποφασίσουν πώς θα συνεχιστεί η θεραπεία της.

Προς το παρόν, δεν κρίνεται απαραίτητη κάποια χειρουργική επέμβαση, ενώ αναφέρεται ότι η Μαρινέλλα ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, στην οποία φαίνεται να ανταποκρίνεται θετικά.