Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου: «Η σύρραξη ετοιμαζόταν εδώ και τρεις μέρες»

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου: «Η σύρραξη ετοιμαζόταν εδώ και τρεις μέρες»

Μητέρα υποστηρίζει, ότι στα επεισόδια συμμετείχε ομάδα μαθητών από την Κερατέα που έχουν κόντρα με ομάδα μαθητών από το Λαύριο χωρίς να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος

Ανατριχίλα προκαλεί η αιματηρή συμπλοκή μαθητών έξω από το 1ο ΕΠΑΛ του Λαυρίου, από την οποία τραυματίστηκαν από μαχαίρι δύο μαθητές και η οποία προστίθεται στη λίστα μιας σειρά περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων το τελευταίο διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν, ότι το περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ δύο ομάδων ανηλίκων, που είχαν κάποια αντιπαλότητα μεταξύ τους, για άγνωστο προς στιγμήν λόγο. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει μητέρα μαθητή του ίδιου ΕΠΑΛ, η οποία μιλώντας στο Star.gr, ανέφερε ότι στο σχολείο ετοιμαζόταν... «σύρραξη» εδώ και τρεις μέρες. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ομάδα μαθητών από την Κερατέα έχουν κόντρα με ομάδα μαθητών από το Λαύριο, χωρίς να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος. Άλλωστε έτσι συμβαίνει τις περισσότερες φορές σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι αιτίες που προκαλούν βία είναι μικρής σημασίας.

Η μητέρα μαθητή του σχολείου στο Λαύριο αναφέρει στο Star.gr, πως όλα ξεκίνησαν από έναν απλό καυγά και κλιμακώθηκαν γρήγορα, με βία που περιελάμβανε μάλιστα και μαχαίρια. Μια απλή διαφωνία, οδήγησε σε ραντεβού για άγρια συμπλοκή έξω από το ΕΠΑΛ με δύο ανήλικους τραυματίες. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι στη συμπλοκή δεν έγινε χρήση ενός μαχαιριού μόνο, όπως αρχικά αναφέρθηκε. Η γυναίκα αποκαλύπτει ότι «τουλάχιστον πέντε παιδιά είχαν μαχαίρια». Ευτυχώς, μόνο ένας μαθητής πρόλαβε να κάνει χρήση του.

Στο σημείο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικοί και προχώρησαν σε περισσότερες από 20 προσαγωγές.