Ελεύθεροι οι τρεις μαθητές που που κλείδωσαν συμμαθητή τους στην τουαλέτα και τον βιντεοσκοπούσαν

Ελεύθεροι οι τρεις μαθητές που που κλείδωσαν συμμαθητή τους στην τουαλέτα και τον βιντεοσκοπούσαν

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή τους επιβλήθηκε το μέτρο της επιτήρησής τους από επιμελητή ανηλίκων

Ελεύθεροι με την επιβολή αναμορφωτικού μέτρου αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις μαθητές Γυμνασίου, που κατηγορούνται για το περιστατικο βίας ανηλίκων μέσα στο σχολείο στη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις ανήλικοι φέρονται ότι εγκλώβισαν συμμαθητή τους στις τουαλέτες και με χρήση απειλών δεν τον άφηναν να αποχωρήσει, καταγράφοντας τις σκηνές με κινητό τηλέφωνο. Στις απολογίες τους, οι τρεις κατηγορούμενοι μαθητές, ηλικίας 14 και 15 χρόνων , φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το grtimes.gr, πως αποδέχθηκαν τις πράξεις τους, εκτός της απειλής, ενώ ζήτησαν συγγνώμη από το θύμα. «Δεν καταλάβαμε το μέγεθος των πράξεων μας» ισχυρίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή τους επιβλήθηκε το μέτρο της επιτήρησής τους από επιμελητή ανηλίκων.

Εις βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για παράνομη κατακράτηση, αποτύπωση μη δημόσιας πράξης με ηλεκτρονικά μέσα, απειλή και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με καταγγελία του 14χρονου παθόντα οι τρεις μαθητές κρατούσαν την πόρτα της τουαλέτας και δεν τον άφηναν να βγει. «Φώναζα αλλά δεν με άφηναν. Πανικοβλήθηκα» φέρεται να κατέθεσε, μεταξύ άλλων.