Τσίπρας σε Ερντογάν: Είμαστε στο πλευρό της δημοκρατίας

Συνεχής επικοινωνία Μαξίμου και Προέδρου της Δημοκρατίας με την Τουρκική ηγεσία

Μέσω του Twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δηλώσεις για τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα και το πραξικόπημα που επιχειρήθηκε στην Τουρκία.

«Η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία παραμένοντας σταθερά στο πλευρό της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας», ήταν το μήνυμα από τον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού στο κοινωνικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέξης Τσίπρας θα επικοινωνήσει σήμερα με τον κ. Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ. Σε επικοινωνία που είχαν αργά χτες το βράδυ διπλωματικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταφέρθηκε μήνυμα στήριξης της Δημοκρατίας στην Τουρκία και της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό.

Σε όλο το διάστημα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος -ο οποίος αναμένεται να έχει το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν καθιστώντας σαφές ότι η Ελλάδα ότι στηρίζει τη συνταγματική και δημοκρατική νομιμότητα της Τουρκίας- είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό με βάση τον θεσμικό του ρόλο.

Χτες το βράδυ, ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί για τις εξελίξεις από τον διοικητή της ΕΥΠ και ακολούθως επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.