Τουρκία: Πλήθος λιντσάρισε και σκότωσε πραξικοπηματία στρατιώτη που παραδόθηκε

Οι εικόνες από τους οπαδούς του Ερντογάν να ξεγυμνώνουν, να λιντσάρουν και να χτυπούν άγρια τους στρατιώτες που παραδόθηκαν κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η μέρα στην Τουρκία ξημέρωσε με την πλήρη επικράτηση των κυβερνητικών δυνάμεων επί των πραξικοπηματιών του στρατού, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη.

Το πρωί τα τηλεοπτικά κανάλια έδειχναν εικόνες από διάφορες περιοχές στην 'Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, στρατιώτες να παραδίδονται στους αστυνομικούς, αλλά και στους οπαδούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Οι εικόνες από τους οπαδούς του Ερντογάν να ξεγυμνώνουν, να λιντσάρουν και να χτυπούν άγρια τους στρατιώτες που παραδόθηκαν κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (κεντρική φωτογραφία). 

Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, στην πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου, μετά την παράδοση των στρατιωτικών, ένας από αυτούς δολοφονήθηκε από το πλήθος. Σύμφωνα με την hurriyet ο όχλος - οπαδοί του Ερντογάν επιτέθηκε στον στρατιωτικό χτυπώντας τον ανελέητα και τον άφησε αιμόφυρτο και νεκρό στο οδόστρωμα της γέφυρας.

Όσο αφορά τους νεκρούς της χθεσινή νύχτας, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε 161 "μάρτυρες" - αστυνομικούς, πιστούς στρατιωτικούς και πολίτες - και 104 νεκρούς πραξικοπηματίες. 

Έχουν επίσης συλληφθεί σχεδόν 3.000 στρατιωτικοί, ενώ αποπέμφθηκαν 29 συνταγματάρχες και 5 ανώτατοι αξιωματικοί.