Τον απήγαγαν όταν ήταν 6 χρονών και βρέθηκε ζωντανός μετά από 73 χρόνια

Τον απήγαγαν όταν ήταν 6 χρονών και βρέθηκε ζωντανός μετά από 73 χρόνια

Το 2020 η ανιψιά του άνδρα έκανε για πλάκα ένα online τεστ DNA και βρέθηκε 22% συμβατή με έναν άνδρα, ο οποίος αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν ο θείος της

Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας με έναν άνδρα ο οποίος απήχθη σε ηλικία έξι ετών, ενώ έπαιζε σε μια παιδική χαρά στην Καλιφόρνια το 1951 και βρέθηκε ζωντανός μετά από 73 ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με το Bay Area News Group, η ανιψιά του Louis Armando Albino κατάφερε να τον εντοπίσει χάρη σε ένα online τεστ DNA, παλαιών φωτογραφιών και αποκομμάτων εφημερίδων. Με τη βοήθεια του FBI και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης η 63χρονη Αλίτα Αλεκίν κατάφερε να εντοπίσει τον χαμένο θείο της στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Ο Albino είναι πατέρας, παππούς, συνταξιούχος πυροσβέστης και βετεράνος πεζοναύτης, που υπηρέτησε στον πόλεμο του Βιετνάμ. Η οικογένεια επανενώθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Το χρονικό της απαγωγής

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 21 Φεβρουαρίου 1951 μια γυναίκα απήγαγε τον 6χρονο Luis, ο οποίος έπαιζε σε ένα πάρκο μαζί με τον αδελφό του, παρασύροντάς τον, λέγοντας ότι θα του αγόραζε καραμέλες. Στη συνέχεια τον παράτησε στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, όπου τον βρήκε ένα ζευγάρι, που τον μεγάλωσε σαν να είναι δικό του παιδί. Για 73 χρόνια ο Luis ήταν αγνοούμενος και η οικογένειά του δεν τον ξέχασε ποτέ. Η μητέρα του πέθανε το 2005, αλλά ποτέ δεν έχασε την ελπίδα της ότι ο γιος της ήταν ζωντανός. Οι προσπάθειες της ανιψιάς του έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό του αγνοούμενου.

Σε συνέντευξή της η 63χρονη γυναίκα είπε, ότι ο θείος της την αγκάλιασε της είπε «ευχαριστώ που με βρήκες» και της έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο. Δημοσιεύματα από την εποχή της εξαφάνισής του ανέφεραν ότι στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγοριού συμμετείχαν αστυνομία, στρατιώτες, ακτοφυλακή και δημοτικοί υπάλληλοι της πόλης. Οι αρχές «χτένισαν» όλη την περιοχή, αλλά και τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Ανακρίθηκε επίσης πολλές φορές ο αδελφός του, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια επέμεινε στην ιστορία του ότι μια γυναίκα με μπαντάνα στο κεφάλι άρπαξε τον αδελφό του.

Το τεστ DNA

Το 2020 η ανιψιά του άνδρα έκανε για πλάκα ένα online τεστ DNA και βρέθηκε 22% συμβατή με έναν άνδρα, ο οποίος αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν ο θείος της. Προσπάθησε να τον εντοπίσει και να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά τότε δεν τα κατάφερε. Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η ίδια και οι κόρες της άρχισαν να ψάχνουν ξανά. Σε μια επίσκεψη στη δημόσια βιβλιοθήκη του Όκλαντ κοίταξε σε μικροφίλμ άρθρα της Tribune —-μεταξύ των οποίων και ένα που είχε φωτογραφία του Luis και του Roger— το οποίο την έπεισε ότι βρισκόταν στο σωστό δρόμο. Πήγε στην αστυνομία του Όκλαντ την ίδια μέρα.

Οι ερευνητές συμφώνησαν τελικά ότι το τεστ DNA ήταν ουσιαστικό και άνοιξε νέα υπόθεση εξαφάνισης. Η αστυνομία του Όκλαντ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η υπόθεση εξαφάνισης έκλεισε, αλλά η ίδια και το FBI θεωρούσαν ότι η έρευνα για την απαγωγή εξακολουθούσε να είναι ανοιχτή. Ο Luis εντοπίστηκε στην ανατολική ακτή και έδωσε δείγμα DNA, όπως και η αδελφή του, η μητέρα της Αλεκίν. Στις 20 Ιουνίου, οι ερευνητές πήγαν στο σπίτι της μητέρας της και είπαν και στους δύο ότι ο θείος της είχε βρεθεί. «Δεν αρχίσαμε να κλαίμε παρά μόνο αφού έφυγαν οι ερευνητές», δήλωσε η 63χρονη. «Άρπαξα τα χέρια της μητέρας μου και της είπα: “Τον βρήκαμε”. Ήμουν εκστασιασμένη».

Η επανασύνδεση

Η επανασύνδεση του Luis με την οικογένειά του έγινε στις 24 Ιουνίου. Με τη βοήθεια του FBI ήρθε στο Όκλαντ και συναντήθηκε με την ανιψιά του, την αδελφή του και άλλους συγγενείς. Την επόμενη ημέρα η Αλεκίν τους πήγε όλους στο σπίτι του Ρότζερ στην κομητεία Stanislaus της Καλιφόρνια. «Άρπαξαν ο ένας τον άλλον και αγκαλιάστηκαν πολύ σφιχτά και για πολύ ώρα. Κάθισαν κάτω και απλώς μίλησαν», θυμάται η Αλεκίν. Ο Luis επέστρεψε στην ανατολική ακτή, αλλά πήγε ξανά τον Ιούλιο για μια επίσκεψη τριών εβδομάδων. Ήταν η τελευταία φορά που είδε τον αδελφό του Ρότζερ, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο.

Η 63χρονη Αλεκίν είπε πως ήταν αποφασισμένη ότι θα έβρισκε τον θείο της και ελπίζει η ιστορία της να δώσει κουράγιο και θάρρος σε όποιον/α περνάει μία αντίστοιχη δυσκολία.