Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα που μετέφερε μετανάστες από τον Έβρο – Στοίβαζαν τους ανθρώπους ανά οκτώ με δέκα άτομα στα οχήματα

Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα που μετέφερε μετανάστες από τον Έβρο – Στοίβαζαν τους ανθρώπους ανά οκτώ με δέκα άτομα στα οχήματα

Τα κέρδη του κυκλώματος προσεγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ

Πολυμελές κύκλωμα το οποίο διακινούσε παράνομα μετανάστες από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη, αποκομίζοντας κέρδη που υπολογίζεται ότι προσεγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ύστερα από ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν έξι από τα μέλη του, και μεταξύ αυτών ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος (31 ετών). Όλοι οι συλληφθέντες είναι Ιρακινοί, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους 15 συνεργούς τους, εκ των οποίων οι 4 είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Το κύκλωμα διέθετε 20 αυτοκίνητα με τα οποία πραγματοποιούσε τις παράνομες μεταφορές, ενώ τα οχήματα αγοράζονταν είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό χωρίς να γίνονται οι νόμιμες μεταβιβάσεις, ώστε σε πιθανούς ελέγχους να φαίνονται ως υπαίτιοι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση από τον περασμένο Φεβρουάριο έκανε τουλάχιστον δέκα δρομολόγια από τον Έβρο προς την ενδοχώρα. Για να αυξήσουν τα κέρδη τους σε κάθε δρομολόγιο, τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται πως στοίβαζαν τους διακινούμενους ανά οκτώ με δέκα άτομα στα οχήματα, τοποθετώντας κάποιους ακόμη και στα πορτ μπαγκάζ.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω οχήματα, όπως επίσης πλήθος ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών συσκευών. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.