Άγριος βασανισμός 69χρονου κτηνοτρόφου στο Ρέθυμνο: Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών για τον δράστη

Άγριος βασανισμός 69χρονου κτηνοτρόφου στο Ρέθυμνο: Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών για τον δράστη

Φαίνεται πως έχουν προκύψει νέα στοιχεία και η έρευνα της Αστυνομίας στρέφεται πλέον σε άλλη κατεύθυνση από αυτήν της βεντέτας με άλλη οικογένεια

Στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) νοσηλεύεται ο 69χρονος κτηνοτρόφος που στις 6 Σεπτεμβρίου δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμούς, ενώ ο δράστης του έκοψε και την γλώσσα στο ποιμνιοστάσιό του στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Μέχρι στιγμής οι Αρχές έχουν στα χέρια τους το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στη κτηνοτροφική μονάδα του θύματος, όπου σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, φαίνονται καρέ–καρέ οι κινήσεις του. Όπως είχε αναφέρει ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» στο MEGA, υπάρχει βίντεο που έχει καταγράψει την επίθεση σε βάρος του θύματος. Στο βίντεο εικονίζεται ένας εύσωμος άνδρας, που φοράει κάλτσα στο κεφάλι του, βγάζει μαχαίρι ή ψαλίδι, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, σκύβει και κόβει τη γλώσσα του άτυχου 69χρονου.

Ο λόγος της επίθεσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν, σχετιζόταν με τον σασμό, που δεν έγινε ποτέ. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο ο 26χρονος γιος του 70χρονου κτηνοτρόφου είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό από δύο άτομα και η οικογένειά του προχώρησε σε μηνύσεις. Η επίθεση στον κτηνοτρόφο είχε συνδυαστεί με εκείνο το περιστατικό, καθώς θεωρήθηκε πως ήταν η συνέχεια της βεντέτας μεταξύ των δύο οικογενειών. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η έρευνα της Αστυνομίας στρέφεται πλέον σε ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως έχουν προκύψει νέα στοιχεία και η Αστυνομία έχει βρει, το τι έχει συμβεί. Τα νέα στοιχεία αφορούν και τις μετέπειτα κινήσεις του δράστη, ενώ «κλειδί» για την υπόθεση είναι το κόψιμο της γλώσσας.