Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ: Ο ένοπλος κρυβόταν για σχεδόν 12 ώρες σε θάμνους και περίμενε με μία καραμπίνα

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ: Ο ένοπλος κρυβόταν για σχεδόν 12 ώρες σε θάμνους και περίμενε με μία καραμπίνα

Ερωτηματικό το πώς ο ύποπτος γνώριζε ότι ο πρώην πρόεδρος θα ερχόταν για να παίξει γκολφ

Ένας ένοπλος κρυβόταν για σχεδόν 12 ώρες σε θάμνους πριν ο Ντόναλντ Τραμπ παίξει απρογραμμάτιστα γκολφ στο κλαμπ του στη Φλόριντα, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για μια φερόμενη ως δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου μέσα σε λίγους μήνες.

Είχε ζέστη και συννεφιά το απόγευμα της Κυριακής όταν ο Τραμπ και ο καλός του φίλος, ο εργολάβος ακινήτων Στιβ Γουίτκοφ, έφτασαν στο γήπεδο του Trump International Golf Club στο West Palm Beach. Ο πρώην πρόεδρος βρισκόταν στον πέμπτο διάδρομο, μια περιοχή που γειτνιάζει με πολυσύχναστους δρόμους κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Palm Beach, όταν ένα μέλος της ομάδας προστασίας του εντόπισε μια καραμπίνα να ξεπροβάλλει μέσα από τις φυλλωσιές, σύμφωνα με το BBC.

Ο Τραμπ -ο οποίος απομακρύνθηκε σώος- αφηγήθηκε το βράδυ της Δευτέρας ότι άκουσε «ίσως τέσσερις ή πέντε» πυροβολισμούς σε κοντινή απόσταση.

Ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας είχε αντιδράσει άμεσα και είχε ανοίξει πυρ προς την κατεύθυνση του υπόπτου, ο οποίος βρισκόταν περίπου 300-500 μέτρα μακριά και δεν είχε ξεκάθαρη οπτική επαφή με τον Τραμπ, όπως δήλωσαν οι ομοσπονδιακοί ερευνητές.

«Η Μυστική Υπηρεσία κατάλαβε αμέσως ότι επρόκειτο για σφαίρες και με άρπαξαν», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που μεταδιδόταν ζωντανά στο X, από το θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο. «Μπήκαμε στα αυτοκινητάκια του γκολφ και προχωρήσαμε αρκετά. Ήμουν με έναν πράκτορα και ο πράκτορας έκανε φανταστική δουλειά».

Ο ένοπλος, ο οποίος σύμφωνα με τους ερευνητές δεν πυροβόλησε, ήταν κρυμμένος από τους καλά περιποιημένους θάμνους και τους ψηλούς φοίνικες που βρίσκονται περιμετρικά του γηπέδου. Καραδοκούσε εκεί, στη δημόσια πλευρά ενός φράχτη, επί ώρες, από το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τα αρχεία κινητών τηλεφώνων, που επικαλέστηκαν οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι.

Ο ύποπτος ήταν εξοπλισμένος με δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, μια μαύρη πλαστική σακούλα με τρόφιμα, ένα ημιαυτόματο τουφέκι τύπου SKS -ένα όπλο με βεληνεκές σχεδόν 440 μέτρων- και μια διόπτρα για μεγέθυνση του φακού του.

 

Η τελευταία δημόσια προγραμματισμένη προεκλογική εκδήλωση του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου προέδρου είχε γίνει το βράδυ του Σαββάτου, στην άλλη άκρη της χώρας, στην πολιτεία της Γιούτα.

Οι κάτοικοι λένε ότι ο Τραμπ περνά σχεδόν κάθε Κυριακή στο γκολφ κλαμπ του Γουέστ Παλμ Μπιτς, όταν δεν βρίσκεται στην προεκλογική εκστρατεία. Αλλά ο διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας, Ρόναλντ Ρόου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο πρώην πρόεδρος «δεν έπρεπε καν να πάει εκεί», οπότε οι πράκτορες έπρεπε να καταρτίσουν ένα σχέδιο ασφαλείας την τελευταία στιγμή.

Η αποτυχημένη απόπειρα προκάλεσε πολλά ερωτήματα στους γείτονες του Τραμπ στο Παλμ Μπιτς. Γνώριζε ο ύποπτος ότι ο πρώην πρόεδρος θα ερχόταν για να παίξει γκολφ; Πώς μπόρεσε να μείνει απαρατήρητος για τόση ώρα, κρυμμένος στους θάμνους με μια καραμπίνα;

Ο ένοπλος διέφυγε από το σημείο με ένα μαύρο Nissan, πετώντας το σακίδιο και το όπλο του. Μια γυναίκα κατάφερε να τραβήξει φωτογραφία την πινακίδα κυκλοφορίας του και να τη δώσει στους ερευνητές, όπως δήλωσε ο Τραμπ το βράδυ της Δευτέρας.

Ο ένοπλος κατάφερε να διαφύγει για περίπου 40 λεπτά προτού οι αστυνομικοί σταματήσουν το όχημά του στον αυτοκινητόδρομο 95.