Συνελήφθη 40χρονος Τούρκος μαφιόζος στην Χίο με πλαστά έγγραφα και πιστόλι

Συνελήφθη 40χρονος Τούρκος μαφιόζος στην Χίο με πλαστά έγγραφα και πιστόλι

Εξετάζεται αν έχει πληροφορίες για τις 6 δολοφονίες Τούρκων στη Λούτσα και ακόμα ενός στον Πειραιά

Συνελήφθη την Τετάρτη στη Χίο από την ΕΛΑΣ σε συνεργασία με την ΕΥΠ ένας 30χρονος άνδρας από την Τουρκία με τις κατηγορίες της οπλοκατοχής και της πλαστογραφίας.

Ο Τούρκος εντοπίστηκε στη Χίο με πλαστά ιταλικά έγγραφα, ένα πιστόλι και φυσίγγια, ενώ από τις ελληνικές Αρχές εξετάζεται αν έχει πληροφορίες για τις 6 δολοφονίες Τούρκων στη Λούτσα και ακόμα ενός στον Πειραιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθη στις 11/9 στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου, αλλοδαπός (30χρονος), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε ο συλληφθείς στην πόλη της Χίου και σε έρευνα που ακολούθησε, σε οικία όπου διαμένει στην ίδια περιοχή, παρουσία δικαστικού λειρουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-πιστόλι,

-γεμιστήρας,

-41 φυσίγγια,

-2 έγγραφα αρχών Ιταλίας (ταυτότητα και άδεια ικανότητας οδήγησης), τα οποία έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς κατείχε το πιστόλι και τα φυσίγγια παράνομα, ενώ κατασχέθηκε και κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.»