«Βαθαίνει» η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ – «Βουλιάζει» δημοσκοπικά η αξιωματική αντιπολίτευση

«Βαθαίνει» η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ – «Βουλιάζει» δημοσκοπικά η αξιωματική αντιπολίτευση

Η Θεοδώρα Τζάκρη προειδοποίησε για προσφυγή στα δικαστήρια και η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι όλοι πρέπει να σέβονται το καταστατικό

Σε μία «μάχη» επικράτησης για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται η λεγόμενη ομάδα των «87» και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος χθες κρίθηκε και με τη «βούλα» της Πολιτικής Γραμματείας έκπτωτος από την προεδρία του κόμματος, οι ψηφοφόροι του οποίου παρακολουθώντας απογοητευμένοι τις εξελίξεις, γυρίζουν την πλάτη στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου επικυρώθηκε με ψήφους 17 υπέρ και 1 κατά η αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη, οδηγεί ξεκάθαρα σε νέα διάσπαση. Η Θεοδώρα Τζάκρη η οποία ήταν η μόνη που ψήφισε υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, φέρεται να προειδοποίησε για προσφυγή στα δικαστήρια με την Όλγα Γεροβασίλη να της απαντά, ότι όλοι οφείλουν να τηρούν το καταστατικό.

όλο αυτό το νοσηρό κλίμα αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, όπου τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ «βουλιάζουν», καθώς οι ψηφοφόροι του, απογοητευμένοι, φαίνεται να στρέφονται σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς. Έτσι, χθες στην δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, παρά την μικρή έστω πτώση της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στην πέμπτη θέση, πίσω από το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ.