Εξαφάνιση 78χρονου Έλληνα στην Κωνσταντινούπολη: Αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι τον είδε σε πάρκο

Εξαφάνιση 78χρονου Έλληνα στην Κωνσταντινούπολη: Αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι τον είδε σε πάρκο

Κραυγή αγωνίας της οικογένειάς του - «Είναι 8 μέρες στον δρόμο, έχει πανικοβληθεί, είναι σε ένα ξένο κράτος, παντελώς μόνος και αβοήθητος»

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 78χρονο Δημήτρη Παπαδημητρίου που αγνοείται εδώ και 8 ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, με την οικογένειά του να απευθύνει έκκληση σε όποιον έχει κάποιο νέο, να καταθέσει στις τουρκικές Αρχές.

Αυτόπτης μάρτυρας πάντως ανέφερε στο MEGA, ότι είδε τον 78χρονο χθες Τετάρτη 11Σεπτεμβρίου σε πάρκο της Κωνσταντινούπολης και φαινόταν ταλαιπωρημένος, σαν να περιπλανιόταν στον δρόμο για πολλές μέρες. «Φορούσε ένα καπέλο, ήταν λίγο βρώμικος και ήταν εξαντλημένος. Ήταν αξύριστος και φαινόταν να περιπλανιέται μέρες» είπε πριγράφοντάς τον και πρόσθεσε: «Είμαι 100% σίγουρος, ότι είναι το πρόσωπο που είδα και κατάλαβα από τη γλώσσα που μιλούσε, ότι δεν είναι Τούρκος. Όταν ήρθε σε εμάς, καθόμουν με τον φίλο μου χθες το απόγευμα […] Τον ρώτησα αν χρειάζεται βοήθεια, αλλά δεν μπορούσα να τον καταλάβω τι γλώσσα μιλάει και μετά τον είδα να φεύγει. Φαινόταν πολύ εξαντλημένος και αδύναμος. Φαινόταν να είχε αναπνευστικά προβλήματα». Αλλά και ένας κηπουρός, που είναι υπάλληλος του δήμου Κωνσταντινούπολης, ανέφερε ότι είδε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης τον αγνοούμενο να κοιμάται στο έδαφος, στο πάρκο.

Στα ίχνη του στο πάρκο αυτό έφθασε η εγγονή του 78χρονου, που έχει πάει στην Κωνσταντινούπολη, η οποία πληροφορήθηκε από υπάλληλο εστιατορίου, ότι τον αναγνωρίζειμ, καθώς είχε πάει να φάει εκεί με τέσσερις φίλους του το βράδυ που εξαφανίσθηκε. Στη συνέχεια, τρεις ταξιτζήδες που τον είδαν σε αφίσα, είπαν ότι τον αναγνωρίζουν, καθώς τους πλησίασε ζητώντας τους κάτι, αλλά δεν καταλάβαιναν την γλώσσα που μίλαγε και έφυγε κατευθυνόμενος προς ένα πάρκο λίγο πιο μακριά από την πλεταία Ταξίμ, που είναι το ξενοδοχείο όπου έμενε. Και αυτοί πάντως περιέγραψαν έναν άνδρα που φαινόταν εξαντλημένος.

Μιλώντας στο MEGA η κόρη του, είπε ότι «ο πατέρας μου δεν χάνει ποτέ τη ψυχραιμία του, ποτέ δεν χάνει τον έλεγχό του. Για τον μπαμπά μου τα 4 χιλιόμετρα δεν είναι τίποτα. Η καθημερινή πρωινή βόλτα του ήταν 10-12 χιλιόμετρα με κατεύθυνση το βουνό. Ίσως αυτό να τον παρακίνησε να πάει σε ένα πάρκο με δέντρα». Συνέχισε ωστόσο λέγοντας, ότι «είναι 8 μέρες στον δρόμο. Έχει πανικοβληθεί, είναι σε ένα ξένο κράτος, παντελώς μόνος και αβοήθητος. Ίσως θα μπορούσε να συμβαίνει το οτιδήποτε».