Δημήτρης Μοθωναίος: Η Μαρία Ναυπλιώτου είναι ο νεανικός μου έρωτας

Δημήτρης Μοθωναίος: Η Μαρία Ναυπλιώτου είναι ο νεανικός μου έρωτας

«Για κάποιο λόγο μας είχαν αφήσει μόνο εμάς τους δυο σε ένα καμαρίνι χαμηλοφωτισμένο με κεριά»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» ήταν ο Δημήτρης Μοθωναίος, ο οποίος αναφέρθηκε στον νεανικό του έρωτα, την Μαρία Ναυπλιώτου με την οποία είχε την ευκαιρία να παίξει στην πρώτη θεατρική του παράσταση.

«Η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος του ηθοποιού έχει να κάνει με το ότι πρέπει να είσαι πραγματικά ευάλωτος. Δηλαδή απαιτείται να είσαι ευάλωτος. Εκτίθεσαι και απέναντι στον συνάδελφο. Αν είσαι τυχερός και έχεις, ας πούμε, την Μαρία Ναυπλιώτου δίπλα σου που είναι μια… πρωθιέρεια αδιανόητου ταλέντου. Είναι και ένας νεανικός έρωτας, για μένα», είπε αρχικά ο Δημήτρης Μοθωναίος και συνέχισε ως εξής:

«Είναι ένας νεανικός έρωτας δικός μου γιατί ήμασταν μαζί στην πρώτη παράσταση που έπαιξα εγώ στο θέατρο, πριν από 17 χρόνια. Ήταν μια σατανική σύμπτωση που είχε συμβεί στην παράσταση της πειραματικής σκηνής του Εθνικού, στον «Ηλίθιο» του Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Ήταν ένα έπος ως παράσταση και σε ώρες και σε διάρκεια προβών, είχε κρατήσει πάρα πολύ καιρό και ήταν πολυπληθής και ο θίασος. Εγώ είχα πλάι τη Μαρία για κάποιο λόγο, προφανή αλλά… τελοσπάντων».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο ηθοποιός είπε: «Όλοι έβγαιναν από άλλες εισόδους και εμείς δεν είχαμε κανένα λόγο να είμαστε στο ίδιο σημείο. Για κάποιο όμως λόγο μας είχαν αφήσει μόνο εμάς τους δυο πάνω, σε ένα καμαρίνι το οποίο και έπρεπε να είναι χαμηλοφωτισμένο με κεριά γιατί τα παράθυρα του ήταν το πίσω του σκηνικού. Ξαφνικά λοιπόν εγώ έβλεπα τη Μαρία με την άκρη του ματιού μου, επειδή ήμουν τότε και μικρό παιδί, να προετοιμάζεται. Θυμάμαι πως άνοιγε και μια κρέμα Nivea, την άπλωνε στα χέρια της και την έβλεπα μέσα από τον καθρέφτη. «Τι είναι αυτό τώρα που συμβαίνει;» σκεφτόμουν. Τώρα, να έχεις την ευκαιρία να παίζεις με αυτό το πλάσμα και να το αγγίζεις».