Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας – Τι είπε στις πρώτες του δηλώσεις

Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας – Τι είπε στις πρώτες του δηλώσεις

Οι περιοριστικοί όροι τους οποίους πρέπει να τηρήσει ο ποινικολόγος, ο οποίος θα δικαστεί για πλημμέλημα

Αποφυλακίστηκε υπό όρους σήμερα νωρίς το απόγευμα από τις φυλακές Κορίνθου ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος θα δικαστεί στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα, για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Έξω από τις φυλακές Κορίνθου τον περίμεναν η πρώην σύζυγός του και οι δύο κόρες τους. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο ίδιος είπε: «Θα τα πούμε εν καιρώ. Το μόνο που θέλω να ευχαριστήσω είναι τους δικηγόρους μου, την οικογένειά μου και τους συναδέλφους μου όλους, οι οποίοι μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη δυσκολία». Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, η αρχική κατηγορία της ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μετατράπηκε σε ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση, που διώκεται ως πλημμέλημα, ανοίγοντας του την πόρτα της αποφυλάκισης.

Ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακίστηκε με όρους. Συγκεκριμένα :

- Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.
- Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.
- Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.
- Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.