Υπόθεση ομαδικού βιασμού στη Γαλλία: Ο Πελικό είχε και… «μιμητή» – Νάρκωναν και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Υπόθεση ομαδικού βιασμού στη Γαλλία: Ο Πελικό είχε και… «μιμητή» – Νάρκωναν και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Νέες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την δράση του 71χρονου

Δεν έχουν τέλος οι πρωτοφανείς αποκαλύψεις για τη δράση του 71χρονου Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος καλούσε αγνώστους μέσω διαδικτύου να βιάσουν τη σύζυγό του, ενώ εκείνη ήταν ναρκωμένη.

Στη χθεσινή ακρόαση αποκαλύφθηκε, ότι ο Πελικό είχε και μιμητή, τον οποίο προμήθευε με υπνωτικά χάπια και συμμετείχε κι εκείνος στους βιασμούς της συζύγου του. Ο άνδρας, ο οποίος ονομάζεται Ζαν Πιερ, φέρεται να ήταν… «μαθητής» του Ντομινίκ Πελικό και βρίσκεται ανάμεσα στους 51 κατηγορούμενους στη δίκη για τους βιασμούς στο χωριό Μαζάν, ο οποίος ωστόσο διώκεται, όχι για τον βιασμό της συζύγου του βασικού κατηγορουμένου, Ζιζέλ Πελικό, αλλά για τον βιασμό μαζί με τον Ντομινίκ Πελικό τον οποίο καλούσε να συμμετάσχει στο βιασμό της δικής του συζύγου.

Ο 63χρονος Ζαν-Πιερ, πρώην οδηγός φορτηγού ενός αγροτικού συνεταιρισμού, φέρεται να γνωρίστηκε με τον Πελικό σε ένα chatroom και να χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική, για να ναρκώσει τη δική του σύζυγο προκειμένου να τη βιάσει, με τη συμμετοχή του Πελικό. Ο Πελικό φέρεται να παρείχε στον Ζαν-Πιερ ηρεμιστικά για να ναρκώσει τη σύζυγο του και να ταξίδεψε για να τη βιάσει ο ίδιος. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση, δήλωσαν ότι ο Ζαν-Πιερ τους είπε επίσης, ότι ο 71χρονος του είχε ζητήσει να έρθει στο σπίτι του, όταν η σύζυγός του είχε ναρκωθεί. «Κάθε φορά που ο Πελικό ταξίδευε εκεί, τον προμήθευε με το φάρμακο για την επόμενη φορά», κατέθεσε ένας αστυνομικός.

Από την άλλη η δικηγόρος του 71χρονου είπε στο δικαστήριο, ότι ο πελάτης της, τής είπε ότι έδωσε στον Ζαν-Πιερ τα υπνωτικά τέσσερις φορές. Το δικαστήριο άκουσε πως η παιδική ηλικία του Ζαν-Πιερ σημαδεύτηκε από ακραία φτώχεια, βία και σεξουαλική κακοποίηση εντός της οικογένειας. Η σύζυγος του Ζαν-Πιερ δεν είναι αστική διάδικος στην υπόθεση, καθώς έχει πέντε παιδιά και ήθελε να τα προστατεύσει. Ο 32χρονος γιος του Ζαν-Πιερ από τον πρώτο γάμο του δήλωσε: «Οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές και νομίζω ότι το έχει συνειδητοποιήσει». Δήλωσε μάλιστα βέβαιος ότι ο πατέρας του χειραγωγήθηκε από τον Πελικό. «Έχω την ακράδαντη πεποίθηση ότι αν δεν είχε συναντήσει αυτό το πρόσωπο, δεν θα είχε γίνει ποτέ τίποτα από όλα αυτά», είπε.

Πενήντα άλλοι άνδρες ηλικίας μεταξύ 26 και 74 ετών δικάζονται επίσης για τη φερόμενη συμμετοχή τους στους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.