Βιετνάμ: Στους 197 οι νεκροί και 128 οι αγνοούμενοι εξαιτίας του τυφώνα Γιάγκι

Βιετνάμ: Στους 197 οι νεκροί και 128 οι αγνοούμενοι εξαιτίας του τυφώνα Γιάγκι

Καταστράφηκαν αγροτικές καλλιέργειες επιφάνειας δυόμισι εκατομμυρίων στρεμμάτων και πλέον

Ο αριθμός των θυμάτων του πλήγματος κυρίως στο βόρειο Βιετνάμ του τυφώνα Γιάγκι, ο οποίος προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις, έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 197 νεκρούς, κατά νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Άλλοι τουλάχιστον 128 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ αγροτικές καλλιέργειες επιφάνειας δυόμισι εκατομμυρίων στρεμμάτων και πλέον καταστράφηκαν, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Γεωργίας νωρίτερα. Προηγούμενος απολογισμός, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα χθες, έκανε λόγο για 155 νεκρούς.

Άλλοι περίπου 800 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Τομείς της πρωτεύουσας Ανόι παραμένουν πλημμυρισμένοι και σήμερα, ενώ κατολισθήσεις συνεχίζουν να αναφέρονται σε περιοχές του βορρά.

Ο τυφώνας Γιάγκι, ο ισχυρότερος στην Ασία φέτος, έφθασε πάνω από το έδαφος το περασμένο Σάββατο.

Οι αρχές της πρωτεύουσας απομάκρυναν εσπευσμένα από τα σπίτια τους χιλιάδες κατοίκους, ειδικά όσους βρίσκονταν κοντά σε φουσκωμένα ποτάμια, καθώς τα νερά έφθασαν τις τελευταίες ημέρες στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εικοσαετίας.

Κυβερνήσεις διαφόρων χωρών, ανάμεσά τους αυτές της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, υποσχέθηκαν βοήθεια στο Βιετνάμ μετά το χτύπημα του τυφώνα Γιάγκι.