Δημοσκόπηση Star: Άνω του 42% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί καταλληλότερο για πρόεδρο τον Τσίπρα

Δημοσκόπηση Star: Άνω του 42% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί καταλληλότερο για πρόεδρο τον Τσίπρα

Στα ποσοστά των ευρωεκλογών, και με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία

Ξανά τον Αλέξη Τσίπρα για αρχηγό θέλει η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τα ποσοστά των ευρωεκλογών με μεγάλη απόσταση από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε καθοδική πορεία μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την μομφή κατά του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει προβάδισμα 15,4% έναντι του ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση. Τα ποσοστά συγκεκριμένα είναι: Νέα Δημοκρατία 27,2%, ΠΑΣΟΚ 11,8%, ΣΥΡΙΖΑ 9,3%, ΚΚΕ 8,3%, Ελληνική Λύση 8,1%, Φωνή Λογικής 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, ΝΙΚΗ 2,7% και Νέα Αριστερά 2%.

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών για πρώτη φορά  ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέβηκε στην κορυφή με μικρή διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 40% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί με την  πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη η οποία οδήγησε σε νέες εσωκομματικές εκλογές. Συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί το 57,4%.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν καταλληλότερο  για αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα με 42,8%  και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,9%. Τρίτος είναι ο  Σωκράτης Φάμελλος  με 17,9% και ακολουθούν: Παύλος Πολάκης 7,4%, Όλγα Γεροβασίλη 4,7%, Νικόλας Φαραντούρης 2,3% και Απόστολος Γκλέτσος 1,2%.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 35,2% θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να επανεκλεγεί πρόεδρος, ενώ το 59% προτιμά να εκλεγεί άλλο πρόσωπο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, με ποσοστό 78,7% , θεωρούν ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί η μεταναστευτική πολιτική.

Υπέρ του μέτρου της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία τάσσεται το 83,6%.

Ως προς τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θετικά τις αποτιμά το 39,2% ενώ το 57,4% τις αποτιμά αρνητικά.

Οι πολίτες, σε ποσοστό 61,7% θεωρούν ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και ακολουθεί η βελτίωση του συστήματος υγείας με 43,2%.

Πάντως, το 65,7% κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ το 33,3% τiς κρίνει θετικά.