Ρομά χρησιμοποιούσαν μικρό παιδί για να ρήμαζουν σπίτια στο Νέο Ψυχικό

Ρομά χρησιμοποιούσαν μικρό παιδί για να ρήμαζουν σπίτια στο Νέο Ψυχικό

Καλλιακμάνης: «Στον νόμο υπάρχει ένα παράθυρο...»

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις αναφορικά με τη σπείρα Ρομά που ρήμαζε σπίτια στο Νέο Ψυχικό. Για να εισέλθουν σε αυτά σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιούσαν μικροκαμωμένο παιδί ενώ από μία οικία πήραν ακόμη και ένα σίδερο.

Όπως διαπιστώθηκε στην τελευταία τους διάρρηξη τα μέλη της σπείρας για μπουν στο σπίτι κατάφεραν να ανοίξουν λίγο το παράθυρο, τόσο ώστε να χωράει να περάσει από τη χαραμάδα ένα μικρό παιδί. Όταν το ανήλικο εισήλθε μέσα στο σπίτι, τους άνοιξε την κεντρική είσοδο.

«Ευτυχώς δεν ήμουν στο σπίτι. Μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας σιδεριά παραθύρου και από εκεί μπήκε κάποιο μικρό παιδί και αυτό άνοιξε την πόρτα.

Μου πήραν πολλά πράγματα αλλά μου έκανε εντύπωση που πήραν το σίδερο, καλλυντικά. Όταν είπα στην αστυνομία τι μου πήραν, μου είπαν πως είναι Ρομά» επεσήμανε μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η κα Αθηνά η οποία ήταν το θύμα της τελευταίας διάρρηξης.

Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών Ν/Α Αττικής, σχολίασε πως θα πρέπει να μπαίνουν φυλακή από την πρώτη στιγμή.

«Στον νόμο υπάρχει ένα παράθυρο και που λέει πως αν τους πιάσει η αστυνομία, και αυτοί επιστρέψουν τα κλοπιμαία και διορθώσουν τις ζημιές που έχουν κάνει, είναι ελεύθεροι. Υπάρχουν συμμορίες που κάνουν 100 διαρρήξεις, έχουν αποκομίσει κέρδη, και πληρώνουν και δεν πάνε ποτέ στα δικαστήρια. Δεν χαμπαριάζουν τίποτα. Βλέπουν κάμερες και δεν τους νοιάζει» υπογράμμισε.