Κακοκαιρία «Atena»: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «κόκκινο»

Κακοκαιρία «Atena»: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «κόκκινο»

Νέα κακοκαιρία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της αμέσως μετά σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο

«Σαρώνει» τη χώρα η κακοκαιρία «Αtena» με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, όπου «άνοιξαν» οι ουρανοί λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα της Τρίτης και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις.

Η κακοκαιρία δείχνει τις τελευταίες ώρες τα «δόντια» της και στη βόρεια Ελλάδα, με το 112 να ηχεί σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Θάσο, Σαμοθράκη, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο, προειδοποιώντας τους κατοίκους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Η κακοκαιρία «Atena» που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο, κινείται ανατολικά και επηρεάζει τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου (Θάσο, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιο και Λήμνο).
  • Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες και κατά περιόδους θα είναι έντονες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα πάντως με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, μετά την «Αtena» μία νέα κακοκαιρία αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες και θα διαρκέσει από την Πέμπτη έως την Παρασκευή.