Κακοκαιρία «Atena»: Πολλά προβλήματα από την νεροποντή στην Αττική – Ποιες περιοχές πλήττουν τα καιρικά φαινόμενα

Κακοκαιρία «Atena»: Πολλά προβλήματα από την νεροποντή στην Αττική – Ποιες περιοχές πλήττουν τα καιρικά φαινόμενα

Μήνυμα του 112 σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα λόγω της κακοκαιρίας «Atena», η οποία έπληξε και την Αττική με μία νεροποντή που προκάλεσε πολλά προβλήματα.

Πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και στη Δυτική Αττική έχουν πλημμυρίσει, ενώ στην Πυροσβεστική έχουν ήδη γίνει πολλές κλήσεις για κοπές δένδρων, αλλά και για άντληση υδάτων σε περιοχές όπως στα Πατήσια και τον Άγιο Ελευθέριο, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή καταγράφονται σε Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ζεφύρι και Περιστέρι στα δυτικά προάστια, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Πεντέλη και Βριλήσια στα βόρεια προάστια και στο κέντρο της Αθήνας, όπουπολλοί δρόμοι έχουν γίνει αδιάβατοι.

Νωρίτερα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το 112 στους κατοίκους έξι περιοχών της Βόρειας Ελλάδας και του βορείου Αιγαίου. Το μήνυμα απευθυνόταν στους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θάσου, της Σαμοθράκης, της Λήμνος και του Άγιος Ευστράτιου. Όπως αναφέρεται, «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν από τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα 10/9 έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο 11/9».