Στο νοσοκομείο ο Ντομινίκ Πελικό που νάρκωνε και βίαζε μαζί με άλλους άνδρες επί χρόνια τη σύζυγό του

Στο νοσοκομείο ο Ντομινίκ Πελικό που νάρκωνε και βίαζε μαζί με άλλους άνδρες επί χρόνια τη σύζυγό του

Το θύμα του δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει, εάν ο επί 50 χρόνια σύζυγός της και βασανιστής της δεν παρίσταται

Στο νοσοκομείο εισήχθη εκτάκτως ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό, που δικάζεται από την περασμένη εβδομάδα, ότι επί χρόνια νάρκωνε τη σύζυγό του και την βίαζε μαζί με άλλους άνδρες, σε μια εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε αναβολή της δίκης.

Ο βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες που τού αποδίδονται, επρόκειτο να απολογηθεί το απόγευμα, αλλά απαλλάχθηκε από το δικαστήριο, καθώς η δικηγόρος του είπε, ότι αισθανόταν πόνους στην κοιλιά. «Ο κ. Πελικό δεν θα αποφύγει τη δίκη του. Θα είναι εκεί, θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Αλλά έχει αυτό το ιατρικό πρόβλημα, που δεν σχεδίαζε», είπε. Άλλοι πενήντα άνδρες, ηλικίας μεταξύ 26 και 74 ετών, δικάζονται επίσης για φερόμενη εμπλοκή στην υπόθεση που έχει σοκάρει τη Γαλλία.

O προεδρεύων δικαστής Ρότζερ Αράτα διέταξε να εξεταστεί ο κατηγορούμενος, λέγοντας ότι θα μπορούσε να ζητήσει την αναβολή της δίκης «μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του». Η πρώην σύζυγός του και θύμα του Ζιζέλ Πελικό, 71 ετών, ζήτησε η δίκη να είναι ανοιχτή στο κοινό «για ευαισθητοποίηση σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών για τη διάπραξη σεξουαλικής επίθεσης».

Η γυναίκα η οποία συγκίνησε με την κατάθεσή της, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει, εάν ο επί 50 χρόνια σύζυγός της και βασανιστής της δεν παρίσταται.