Απόταξη και φυλάκιση για τη δόκιμη αστυνομικό στην υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης

Απόταξη και φυλάκιση για τη δόκιμη αστυνομικό στην υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης

Ήταν το «βαθύ λαρύγγι» της εγκληματικής οργάνωσης ενημερώνοντας την για τις κινήσεις της Αστυνομίας

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών και απόταξη από το σώμα επιβλήθηκε στη δόκιμη αστυνομικό, που τον Σεπτέμβρη του 2022 είχε συλληφθεί για τη συμμετοχή της σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά και έκανε ληστείες με ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου.

Η δόκιμη αστυνομικός ήταν το «βαθύ λαρύγγι» της οργάνωσης, ενώ συνδεόταν με βασικό στέλεχος της πριν μπει στην Ελληνική Αστυνομία. Οι Αρχές ελέγχοντας τις τηλεφωνικές της συνομιλίες ανακάλυψαν στοιχεία που «καίνε» τη δόκιμη. Η αστυνομικός που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα στου Ζωγράφου, έχοντας πληροφορίες εκ των έσω, «ακύρωνε» τις συλλήψεις της αστυνομίας, ενημερώνοντας τα μέλη της συμμορίας για τις επιχειρήσεις που στηνόντουσαν.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, από τους 24 συλληφθέντες που κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, οι οκτώ καταδικάστηκαν. Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή τους για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων, ενώ η κρίση του ήταν αθωωτική, ομόφωνα ή σε άλλες περιπτώσεις κατά πλειοψηφία, για τους 16 κατηγορούμενους.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι, βρίσκεται και ο φερόμενος ως αρχηγός, ο 30χρονος Αλβανός με το παρατσούκλι «Έσκο». Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για σειρά αδικημάτων, όπως συμμορία, ληστεία, διακεκριμένη χρήση ναρκωτικών και οπλοκατοχή. Ωστόσο, αθωώθηκε κατά πλειοψηφία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού.