ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκαν τα στελέχη του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – «Λουκέτο» στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκαν τα στελέχη του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – «Λουκέτο» στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου

Την παραίτησή του υπέβαλε και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος δεν έχει πάρει τα πράγματά του

Επιπτώσεις και στη στελέχωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχαν οι τελευταίες εξελίξεις, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποπεμφθεί ο Στέφανος Κασσελάκης και να στηθούν εκ νέου κάλπες για την εκλογή προέδρου του κόμματος.

Ήδη παραιτήθηκε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μπάμπης Παπαδάκης, ο οποίος ενημέρωσε τους διαπιστευμένους στο ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικούς συντάκτες με ευχαριστήριο μήνυμα. «Αγαπημένοι και αγαπημένες, σας ευχαριστώ όλους και όλες για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Αν υπήρξαν κάποιες στιγμές έντασης, θέλω να γνωρίζετε, ότι αυτές ήταν αποτέλεσμα της καθημερινής πίεσης από τη δουλειά. Συνεργαστήκαμε καθαρά, έντιμα και με επαγγελματισμό. Ολόψυχα εύχομαι κάθε καλό» ανέφερε σε αυτό.

Παραιτήθηκε επίσης η στενή συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη και υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενία Κουντούρη, η οποία από την πλευρά της ανέφερε: «Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία που είχαμε. Ο Στέφανος Κασσελάκης ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εμπιστεύτηκε και μου ανέθεσε έναν κρίσιμο ρόλο και προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στηρίζοντας την ανάταξη του προοδευτικού χώρου. Μετά την απόφαση της χθεσινής ΚΕ αισθάνομαι πως ο κύκλος μου ως διευθύντρια του Γραφείου Τύπου έκλεισε και υπέβαλα την παραίτησή μου. Εύχομαι η συνέχεια να δικαιώσει όσους πιστεύουν ακόμη στο όραμα μιας μεγάλης προοδευτικής αριστερής παράταξης. Εις το επανιδείν».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε το Star, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο 7ος όροφος της Κουμουνδούρου όπου βρίσκεται το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κλειδώθηκε με λουκέτο, άλλαξε και ο κωδικός της πόρτας ασφαλείας του προσωπικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, ενώ έχουν αποχωρήσει οι στενοί συνεργάτες του. Ανάμεσα σε αυτούς ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του.

Οι εξελίξεις αυτές, αν και από άλλους θεωρούνται αναμενόμενες μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του κ. Κασσελάκη, από άλλους ερμηνεύονται και σαν plan B από μέρους του περιβάλλοντός του για οριστική ρήξη με τον κομματικό μηχανισμό και δημιουργία ενδεχομένως νέου πολιτικού φορέα.