Δύο 13χρονες σκότωσαν με τσεκούρι μια 93χρονη στο Κάνσας

Δύο 13χρονες σκότωσαν με τσεκούρι μια 93χρονη στο Κάνσας

Οι δύο ανήλικες που πρόκειται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε δύο εβδομάδες, ισχυρίστηκαν ότι το φρικτό έγκλημα διέπραξε ένας άγνωστος άνδρας

Ένα φρικαλέο έγκλημα αναβιώνει στο Κάνσας, καθώς ξεκινά η δίκη δύο 13χρονων κοριτσιών, που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία μιας 93χρονης.

Το έγκλημα έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου 2023, δύο μόλις εβδομάδες πριν το θύμα, η Joanne Johnson, γίνει 94 ετών. Οι δύο ανήλικες μπήκαν στο σπίτι της άτυχης γυναίκας κρατώντας ένα τσεκούρι και τη χτύπησαν με απίστευτη βιαιότητα στο κεφάλι και σε όλο το σώμα. «Το σπίτι ήταν γεμάτο αίμα, έμοιαζε απίστευτο… Ήταν κυριολεκτικά αγνώριστη από τα χτυπήματα. Την αναγνώρισα μόνο από τα παπούτσια που φορούσε», είπε ο γιος της, Τιμ, σύμφωνα με δημοσίευμα του toofab.com.

Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει το κίνητρο του εγκλήματος, όπως και τα στοιχεία των κοριτσιών, καθώς είναι ανήλικες. Ο πατέρας ενός εκ των δύο εφήβων, μιλώντας σε τοπικό σταθμό, ισχυρίστηκε πως οι ανήλικες είναι αθώες και ότι για όλα ευθύνεται ένας άγνωστος άνδρας. «Η κόρη μου και η φίλη της περπατούσαν σε ένα πάρκο την ημέρα της δολοφονίας, όταν ένας λευκός άνδρας πλησίασε και τις ανάγκασε να πάνε στο σπίτι της Johnson… Ο άνδρας άρπαξε ένα σκουριασμένο τσεκούρι από το γκαράζ και χτύπησε την γυναίκα μέχρι θανάτου», είπε ο πατέρας.

Όπως είπε, η κόρη του κρατούσε τα χέρια της στα αυτιά της για να μην ακούει τι γινόταν, ενώ ο άνδρας είχε απειλήσει τα κορίτσια ότι θα σκότωνε εκείνες και τις οικογένειές τους αν έλεγαν σε κανέναν τι είχε συμβεί. Το ίδιο φέρονται να ισχυρίστηκαν στις αρχές και οι ανήλικες, χωρίς όμως να πείσουν κι έτσι αναμένεται να δικαστούν για τη δολοφονία της ηλικιωμένης.