Σοκ από το ημερολόγιο βασανιστηρίων που κρατούσε η πρεσβυτέρα για τον ιερέα στα Χανιά – Κακοποιούνταν συστηματικά για 50 χρόνια

Σοκ από το ημερολόγιο βασανιστηρίων που κρατούσε η πρεσβυτέρα για τον ιερέα στα Χανιά – Κακοποιούνταν συστηματικά για 50 χρόνια

Στον 74χρονο έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, αλλά ο ίδιος συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ως ιερέας

Ένα ημερολόγιο που κρατούσε η πρεσβυτέρα φέρεται να αποκάλυψε τη φρίκη που υποστήριξε πως είναι στα χέρια του ιερέα από τα Χανιά, καθώς κακοποιούνταν συστηματικά τα 50 χρόνια που ήταν μαζί.

Το cretapost.gr έγραψε πως η υπόθεση ξεκίνησε να ξετυλίγεται όταν η 64χρονη σύζυγος του ιερέα νοσηλεύτηκε πριν από δύο μήνες σε κρίσιμη κατάσταση. Τα παιδιά της, ερευνώντας προσωπικά της αντικείμενα, ανακάλυψαν ένα ημερολόγιο, στο οποίο η μητέρα τους κατέγραφε λεπτομερώς τις φρικτές εμπειρίες που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια: ξυλοδαρμοί, βιασμοί, σωματική και λεκτική βία.

Το ημερολόγιο έγινε η αφορμή για να σπάσει η ίδια τη σιωπή της και να ζητήσει νομική προστασία από τα παιδιά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κόρη του ιερέα είχε ήδη καταθέσει μήνυση στα τέλη Ιουλίου για ενδοοικογενειακή απειλή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, μετά από ένα υβριστικό και προσβλητικό τηλεφώνημα που έλαβε από τον πατέρα της. Τότε, όμως, το πλήρες βάθος της υπόθεσης δεν ήταν ακόμα γνωστό.

Η υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης, με τον 74χρονο να υπόκειται σε περιοριστικά μέτρα που του απαγορεύουν να πλησιάσει τη σύζυγό του.

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ως ιερέας, ενώ η υπόθεση συγκλονίζει την τοπική κοινωνία των Χανίων.