Σπίρτζης: «Τιμή μου να με διαγράψει μια φράξια που έχει στήσει ο Στέφανος Κασσελάκης»

Σπίρτζης: «Τιμή μου να με διαγράψει μια φράξια που έχει στήσει ο Στέφανος Κασσελάκης»

«Θα συμμετέχω σε πρωτοβουλίες, για να υπάρχει συνεργασία των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων και ενιαία έκφραση» επαναλαμβάνοντας την ανάγκη συμπόρευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Μια ημέρα μετά τη νέα αναβολή από την επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία της εισήγησης για αναστολή της κομματικής του ιδιότητας, ο Χρήστος Σπίρτζης μίλησε στο EΡΤΝews, καταγγέλλοντας τον Στέφανο Κασσελάκη για αντικαταστατικές και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές, καλώντας τον να παραιτηθεί.

Μιλώντας για την επιστολή καταγγελίας που έχει στείλει στο κόμμα, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε, ότι αφορά όλους όσοι χρησιμοποιούν τις δομές του κόμματος, για να έχουν δικά τους οφέλη. «Δυστυχώς και αυτή τη διαδικασία την έχουν ευτελίσει. Έκαναν χθες μια διαρροή, έξω απ’ ότι ορίζει η Επιτροπή Δεοντολογίας και είπαν, ότι αυτό θα γίνει την άλλη εβδομάδα, που δεν θα υπάρχει Κεντρική Επιτροπή», σημείωσε. Γεγονός που όπως είπε, δείχνει τις προθέσεις, καθώς σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Κασσελάκη, θέλει να καταργηθεί η Κεντρική Επιτροπή.

Κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση και ευτελισμό των δομών που υπάρχουν στο κόμμα, υποστήριξε ότι «η μόνη διέξοδος για το κόμμα είναι να φύγει ο Στέφανος Κασσελάκης». Μάλιστα, όπως είπε, «με τον ευτελισμό που έχει αυτό το κόμμα είναι τιμή μου να με διαγράψει μια φράξια που έχει στήσει ο Στέφανος Κασσελάκης». Ακόμη, ο πρώην υπουργός δήλωσε, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να μη φτάσει εδώ, αν είχαν ακολουθηθεί οι πάγιες αρχές, αξίες και διαδικασίες του κόμματος».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν προηγήθηκε ένα συνέδριο, στο οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης θα κατέθετε πρόγραμμά του. «Του βρήκαμε αντίπαλο. Σήκωσε το γάντι η κα Γεροβασίλη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης λέγοντας ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση στο κόμμα είχε ευθύτατα αντιπαρατεθεί μαζί του. Σχολιάζοντας την τακτική που ακολουθεί ο κ. Κασσελάκης, δήλωσε ότι «δεν έχει ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος», προσθέτοντας ότι «με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν υπάρχει ούτε συντροφικότητα, ούτε πολιτική ομάδα ή πολιτικό πλαίσιο».

Ονοματίζοντας υψηλόβαθμα στελέχη όπως ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Παύλος Πολάκης ακόμη και ο Νίκος Παππας, υποστήριξε ότι είναι αναλώσιμα για τον νέο πρόεδρο του κόμματος «προκειμένου να εξυπηρετήσει πολύ συγκεκριμένες τακτικές». Απαντώντας για τους υψηλούς τόνους κριτικής τους οποίους έχει ασκήσει ο κ. Σπίρτζης, είπε σχετικά ότι αυτό δικαιολογείται από τις θέσεις που έχει πάρει για το ΝΑΤΟ και σε άλλα θέματα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην στοχοποίηση στελεχών που έχουν αντίθετη άποψη από διάφορα επώνυμα και ανώνυμα τρολ.

«Στην Επιτροπή Δεοντολογίας υβρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εμένα, την Όλγα Γεροβασίλη, την Κατερίνα Νοτοπούλου, τον Κώστα Ζαχαριάδη, τον Γιώργο τον Βασιλειάδη» είπε κάνοντας λόγο για γκεμπελική τακτική. «Προφανώς πρέπει να δοθεί μία άλλη λύση από την Κεντρική Επιτροπή» δήλωσε σο πρώην υπουργός, λέγοντας ότι θα πάει. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε «δε θα φοβηθώ τις ομάδες χειροκροτητών και τραμπούκων που κινητοποιούν σε κάθε Κεντρική Επιτροπή».

Kαταλήγοντας ο κ. Σπίρτζης είπε: «Θα είναι τιμή μου να διαγράφω γιατί λέω την άποψή μου. Δεν πρόκειται να σταματήσω ούτε να παζαρέψω». Ερωτηθείς τι θα κάνει σε περίπτωση διαγραφής, απάντησε: «Θα συμμετέχω σε πρωτοβουλίες, για να υπάρχει συνεργασία των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων και ενιαία έκφραση». Αναφορικά αν σκοπεύει να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος αντέδρασε, λέγοντας ότι αυτό που οραματίζεται, είναι μια ενιαία πολιτική έκφραση του προοδευτικού κόσμου. «Δεν μπορεί μια κυβέρνηση που τρέχει μόνη της και έχει φτάσει στο 21,5% μόνη της, να μην έχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης η Προοδευτική παράταξη», σημείωσε.