«Το πολιτικό σύστημα της χώρας βρίσκεται σε φάση ρευστοποίησης» σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MRB

«Το πολιτικό σύστημα της χώρας βρίσκεται σε φάση ρευστοποίησης» σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MRB

Πώς ερμηνεύει τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων ο Δημήτρης Μαύρος

Σε φάση «ρευστοποίησης» βρίσκεται το πολιτικό σύστημα της χώρας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MRB, Δημήτρη Μαύρο, ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

Η άνοδος δύο κομμάτων, της Πλεύσης Ελευθερίας που είχε περίπου διπλασιασμό του ποσοστού της και της Φωνής Λογικής που το ποσοστό του πήγε στο 4,5% από το 3,8% περίπου στις ευρωεκλογές, είναι αυτό που «κρατά» από την τελευταία δημοσκόπηση της ΜRB, ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Μαύρος, όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. «Σημαίνει ότι εκεί κάτι γίνεται. Αυτά τα δύο κόμματα, παρόλο που το ένα είναι στα αριστερά του πολιτικού συστήματος και το άλλο είναι στα δεξιά του πολιτικού συστήματος, έχουν έναν κοινό παρονομαστή, που είναι μια αντισυστημικότητα την οποία βγάζουν σε σχέση με "τη μαμά" χώρο από την οποία προέρχονται. Άρα, αυτό σημαίνει, ότι ο κόσμος έχει πιεστεί πάρα πολύ, δεν βρίσκει λύσεις. Το πολιτικό σύστημα της χώρας βρίσκεται σε φάση ρευστοποίησης» τόνισε ο κ. Μαύρος.

Σχετικά με το κυβερνών κόμμα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRB σημείωσε, πως ο πρωθυπουργός μετά τις ευρωεκλογές είχε πει, πως το μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες, ήταν ότι πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα το ήδη υπάρχον πρόγραμμα και τη στρατηγική της. «Εμείς το μετρήσαμε αυτό το πράγμα στις τάσεις και είπαμε "τι θέλετε; Αυτό που είπε η κυβέρνηση, δηλαδή πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά το ήδη υπάρχον πρόγραμμα ή θέλετε αλλαγή στη στρατηγική;". Αυτό που είπε η κυβέρνηση, δηλαδή ίδιο πρόγραμμα, αλλά πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, πήρε ακριβώς όσο είναι περίπου το ποσοστό που πήρε και στις ευρωεκλογές, πράγμα το οποίο σημαίνει, ότι ο κόσμος θέλει αλλαγή στη στρατηγική. Και αυτό δίνει την αίσθηση ο πρωθυπουργός, ότι το έχει καταλάβει, διότι βλέπετε ότι τείνει να μετακινηθεί λίγο από την επιδοματική πολιτική και να περάσει σε ουσιαστικά μέτρα αρχίζοντας πχ από το υπουργείο Παιδείας όπου κάνει 10.000 προσλήψεις» συμπλήρωσε ο κ. Μαύρος.