Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε βρεφονηπιακό σταθμό στο Θησείο: «Έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης σε οικογένειες με μικρά παιδιά»

Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε βρεφονηπιακό σταθμό στο Θησείο: «Έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης σε οικογένειες με μικρά παιδιά»

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τα μικρά παιδιά και τους παιδαγωγούς

Επίσκεψη σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Θησείο, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και συνομίλησε με τα μικρά παιδιά και τους παιδαγωγούς.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η σχολική χρονιά για τους παιδικούς σταθμούς έχει ήδη ξεκινήσει. Να επαναλάβω την προσήλωση της κυβέρνησής μας στην ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη των οικογενειών με μικρά παιδιά. Να μπορούν οι οικογένειες να γνωρίζουν ότι μπορούν να αφήσουν τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς που δίνουν έμφαση στην ποιότητα. Φέτος, αυξήσαμε τα βάουτσερ που δίνουμε.

Ο σκοπός μας είναι κάθε χρόνο να προσφέρουμε περισσότερα βάουτσερ για να βοηθήσουμε τις οικογένειες. Είναι μία πτυχή της πολύπλευρης πολιτικής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Περισσότερα στη ΔΕΘ. Τέλος, θέλω να τονίσω ότι δεν αρκεί να πηγαίνουμε τα βρέφη σε ένα χώρο να περνάνε την ώρα τους. Δουλεύοντας με μία έγκριτη ομάδα επιστημόνων ενισχύουμε τις παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες.

Οι βασικές συνάψεις του εγκεφάλου δημιουργούνται τα πρώτα χρόνια. Το τι συμβαίνει εδώ έχει μεγάλη σημασία. Αποδίδω βάρος και σημασία στα προγράμματα διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών».

Από την πλευρά της η κ. Ζαχαράκη δήλωσε πως:

«Στη μάχη που δίνουμε για το δημογραφικό, όλη αυτή η εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, αυτό το χέρι βοηθείας που θα δώσουμε στον γονέα, τον εργαζόμενο, στη μητέρα για να δουλέψει, νομίζω είναι πολύ σημαντικό.

Φέτος με το πρόγραμμα του συγχρηματοδοτούμενου και του τακτικού προϋπολογισμού, τα χρήματα τα οποία δίνουμε για voucher έχουν ξεπεράσει τα 379 εκατομμύρια. Σημαίνει ότι έχουν δοθεί περίπου 173.000 voucher και 105.000 εξ αυτών είναι για τους γονείς για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ενώ δεσμευόμαστε ότι για το 2025 και μετά θα είναι σε ισχύ το πρόγραμμα για να προσθέσουμε 20.000 θέσεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ένα πρόγραμμα 70 εκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης».