Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Σέρτζιο Ολιβέιρα

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Σέρτζιο Ολιβέιρα

Ο 32χρονος Πορτογάλος χαφ είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό

Σε ακόμη μία μεταγραφή προχωρά ο Ολυμπιακός, μετά τον Γουίλιαν, αφού έκλεισε και τον Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Ο 32χρονος Πορτογάλος χαφ (1.81 μ.) αναμένεται μέσα στην Τετάρτη στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό από τη Γαλατασαράι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολύπειρος άσος θα υπογράψει διετές συμβόλαιο και ουσιαστικά προστίθεται στο ρόστερ των ερυθρόλευκων για να αντικαταστήσει τον Αντρέ Όρτα.

Ο Ολιβέιρα στην πλούσια καριέρα του, έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Πορτογαλίας και ισάριθμα κύπελλα με τη φανέλα της Πόρτο. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι το 2019 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, παίζοντας ως δανεικός στον Δικέφαλο του Βορρά, στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Το 2022, υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο, κατέκτησε το Conference League, παίζοντας ως δανεικός στη Ρόμα, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους πήρε μεταγραφή στη Γαλατά από τους "δράκους". Με την «Τσιμ Μπομ» πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Τουρκίας και κατά τη διετή παρουσία του εκεί, έπαιξε συνολικά σε 58 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 6 γκολ και 7 ασίστ.

Φυσικά, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα γνωρίζει πολύ καλά τον Ολυμπιακό, δεδομένου ότι τον έχει αντιμετωπίσει ως αντίπαλος στο παρελθόν, τόσο ως παίκτης της Πόρτο, όσο και ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Επίσης, οι παραστάσεις του σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι αδιαμφισβήτητες, αφού έχει αγωνιστεί συνολικά σε 28 ματς Champions League με Πόρτο και Γαλατά, ενώ έχει ακόμη 9 παιχνίδια σε επίπεδο Europa League κι άλλα 6 σε επίπεδο Conference League, χώρια τα προκριματικά.