Αποκαλύφθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο μετά την απόπειρα αυτοκτονίας 19χρονου στα Ιωάννινα

Αποκαλύφθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο μετά την απόπειρα αυτοκτονίας 19χρονου στα Ιωάννινα

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο σπίτι της γιαγιάς του νεαρού

Αφορμή για να αποκαλυφθεί στο σπίτι ένα ολόκληρο οπλοστάσιο ήταν η απόπειρα αυτοκτονίας ενός 19χρονου χθες στα Ιωάννινα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο σπίτι της γιαγιάς του νεαρού, όπου πραγματοποιήθηκε αυτοψία με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, εκεί βρέθηκε και κατασχέθηκε το επίμαχο όπλο, το οποίο πρόκειται για πιστόλι, ενώ προέκυψε ότι ανήκει στον 50χρονο συλληφθέντα, θείο του 19χρονου.

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί εντόπισαν χιλιάδες φυσίγγια, όπλα, χειροβομβίδες και διάφορα άλλα είδη οπλισμού και ναυτικές φωτοβολίδες, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα βρήκαν : 485 φυσίγγια διαφόρων τύπων όπλων και διαμετρημάτων, 3 πιστόλια, διαμετρήματος 9mm, 7,65mm και 6,35mm το καθένα, ραβδωτό πυροβόλο όπλο, τύπου επαναληπτικού τυφεκίου, ραβδωτό πυροβόλο τυφέκιο μονής βολής, περίστροφο χωρητικότητας 7 φυσιγγίων, μη λειτουργικό περίστροφο, εκπαιδευτικός όλμος, γερμανική χειροβομβίδα Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, οξειδωμένη ιταλική χειροβομβίδα Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, εκπαιδευτική χειροβομβίδα, 4 κενές χειροβομβίδες (άνευ εκρηκτικού και συστήματος πυροδότησης), κορμός και κέλυφος χειροβομβίδας, 39γεμιστήρες, 40 ξιφολόγχες, διάφορα τμήματα (κοντάκια, κάννες κτλ.) πολεμικών τυφεκίων, κάννη υποπολυβόλου, σιγαστήρα πολεμικού όπλου, 20 κροτίδες,16 ναυτικές φωτοβολίδες χειρός, 4 συσκευασίες φωτοβολίδων μαζί με εκτοξευτήρα και 2 εκτοξευτήρες φωτοβολίδων.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα κατασχεμένα είδη ανήκουν – κατά περίπτωση –στον 50χρονο θείο και σε άλλο 51χρονο θείο, επίσης του 19χρονου, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία διόπτρα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ τα κατασχεθέντα είδη θα υποβληθούν στις προβλεπόμενες – κατά περίπτωση – εργαστηριακές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι, από τη διενεργηθείσα έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, δεν έχουν προκύψει προσώρας στοιχεία, που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια αναφορικά με τον τραυματισμό του νεαρού.

Η αστυνομία έρευνα προσεκτικά την υπόθεση, ενώ οι δυο άνδρες καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ως προς την προέλευση του πολεμικού υλικού που βρέθηκε στην κατοχή τους.