Στους κορυφαίους προορισμούς για το φθινόπωρο Ρόδος, Κως και Κρήτη

Στους κορυφαίους προορισμούς για το φθινόπωρο Ρόδος, Κως και Κρήτη

Αυτή η εποχή είναι σαν καλοκαίρι για τους βορειοευρωπαίους

Ο επιχειρηματικός κόσμος του τουρισμού της Κω απευθύνει χαιρετισμούς από το μητροπολιτικό κέντρο του νησιού προς τους ταξιδιώτες που θα περάσουν τις διακοπές τους εκεί.

Η Ματίνα Βουκελάτου, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Εθελοντισμού, θεωρεί ότι η επέκταση της τουριστικής περιόδου αποτελεί στόχο όλων και είναι πολύ θετικές πρωτοβουλίες ανάλογες με αυτές των Χιωτών.

Όσον αφορά την Κω επί χρόνια γίνεται προσπάθεια επιμήκυνσης της περιόδου που ξεκινά από τον Απρίλιο και φτάνει έως τον Νοέμβριο. «Φέτος έχουμε ήδη επεκτείνει την τουριστική αγορά έως τις 9- 10 Νοεμβρίου με αφίξεις προγραμματισμένες από την δυτική Ευρώπη», είπε στην ΕΡΤ.

Η περίοδος έχει επεκταθεί στον ελληνικό φθινόπωρο, το οποίο είναι καλοκαίρι για τους βορειοευρωπαίους. Άγγλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Ολλανδοί διαπιστώνουν ότι το νησί προσφέρεται για διακοπές σε μια εποχή, που στις δικές τους χώρες είναι χειμώνας.

Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της Κω στον τουριστικό χάρτη είναι η Αττάλεια και η Μαγιόρκα. Ως αντίπαλοι στην αγορά δεν διαθέτουν το πλεονέκτημα της Κω, που ως πατρίδα του «πατέρα της ιατρικής» Ιπποκράτη, προσφέρει περισσότερα από τα παραθαλάσσια θέρετρα και τις παραλίες με τα γαλανά νερά.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία η κίνηση φέτος αναμένεται ότι θα είναι αυξημένη από 5% έως 10%, σε σχέση με πέρυσι όπως λέει η κ. Βουκελάτου. Η κλιματική αλλαγή αλλάζει και τις ταξιδιωτικές συνήθειες, καθώς βρέχει όλο και λιγότερο, η θερμοκρασία είναι γύρω στους 25 βαθμούς, ιδιαίτερα υψηλές για θαλάσσιες περιπέτειες, αλλά και για πεζοπορία, αναρριχήσεις, ποδηλατικές διαδρομές και περιήγηση στα ιστορικά μνημεία.