Μακελειό με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες από ρωσικό χτύπημα στην κεντρική Ουκρανία

Μακελειό με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες από ρωσικό χτύπημα στην κεντρική Ουκρανία

Ο πρόεδρος Ζελένσκι επανέλαβε το αίτημα του προς τις δυτικές χώρες να χορηγήσουν στο Κίεβο συστήματα αεράμυνας και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωήτους και 180 τραυματίστηκαν από ρωσικό χτύπημα στην Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η Ρωσία έπληξε με δύο βαλλιστικούς πυραύλους την περιοχή. Σύμφωνα με τον ίδιο, χτυπήθηκαν ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα νοσοκομείο, ενώ καταστράφηκε εν μέρει ένα από τα κτίρια του ινστιτούτου τηλεπικοινωνιών. Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν κάτω από τα ερείπια, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να κάνουν λόγο για 41 νεκρούς και 180 τραυματίες.

Εν συνεχεία ο Ζελένσκι παρύτρυνε «όλους στον κόσμο που έχουν τη δύναμη να σταματήσουν αυτόν τον τρόμο: Η Ουκρανία χρειάζεται τώρα συστήματα αεράμυνας και πυραύλους, όχι σε αποθήκες. Απαιτούνται πλήγματα μεγάλης εμβέλειας που μπορούν να μας προστατεύσουν από τη ρωσική τρομοκρατία τώρα, όχι αργότερα. Κάθε μέρα καθυστέρησης, δυστυχώς, σημαίνει περισσότερες χαμένες ζωές».