Αποφυλακίζεται μετά από 16 μήνες ο Φρέντι Μπελέρης – Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη

Αποφυλακίζεται μετά από 16 μήνες ο Φρέντι Μπελέρης – Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα από τον περασμένο Ιούλιο

Αποφυλακίζεται ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, με περιοριστικό όρο να διατηρεί τηλεφωνική επαφή με το αστυνομικό τμήμα. Το αίτημα αποφυλάκισής του αναμενόταν να εξεταστεί σήμερα Δευτέρα (2/9) από τις αλβανικές Αρχές.

Σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ την αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, ο αδελφός του Λεονάρδος χαρακτήρισε «αναμενόμενη την απόφαση και ευχάριστο γεγονός», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η δικαίωση θα έρθει όταν αθωωθεί και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

 

Μαρινάκης: Θετική εξέλιξη, αλλά δεν ξεχνάμε όσα συνέβησαν τους προηγούμενους μήνες

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Είναι σίγουρα μια θετική εξέλιξη η αποφυλάκισή του 40 ημέρες νωρίτερα δεν θα ξεχάσουμε τους παραπάνω από 17 μήνες και όσα συνέβησαν γιατί στο πρόσωπο του Φρέντι Μπελέρη βλέπει η κυβέρνηση την μειονότητα της Αλβανίας», είπε.

Και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ελληνική μειονότητα και να είμαστε δίπλα τους. Οι Έλληνες της Αλβανίας θα έχουν έναν εκπρόσωπό τους στην ευρωβουλή. Θα είναι εκεί και θα υπερασπιστεί τα θέματά τους. Χαιρετίζουμε την αποφυλάκιση αλλά δεν ξεχνάμε τι συνέβη όλους τους προηγούμενους μήνες».

Σημειώνεται πως ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα από τον περασμένο Ιούλιο, όπως δικαιούται σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία, εφόσον έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του.

Οι δικαστές τότε είχαν δώσει νέα αναβολή επικαλούμενοι τις καλοκαιρινές άδειες. Ο Φρέντι Μπελέρης, μετά την απόφαση των αλβανών δικαστών για αναβολή της δίκης του, μεταφέρθηκε ξανά στη φυλακή, ενώ είχε προηγηθεί ολιγοήμερη άδεια προκειμένου να ορκιστεί ευρωβουλευτής.