Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί 6 ομήρων της Χαμάς που εντοπίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό σε τούνελ στην Ράφα

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί 6 ομήρων της Χαμάς που εντοπίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό σε τούνελ στην Ράφα

Ανάμεσά τους και ένας 23χρονος Αμερικανός πολίτης, όπως επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι, νωρίτερα σήμερα, σε μια σήραγγα κάτω από την πόλη Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τα πτώματα έξι ομήρων. Τα θύματα κρατούνταν από την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και ότι έχει τώρα επιβεβαιωθεί πως ένας από τους ομήρους που σκοτώθηκε από αυτούς τους άγριους τρομοκράτες της Χαμάς ήταν Αμερικανός πολίτης, ο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν.

Τα πτώματα των Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Hersh Goldberg-Polin, Alexander Lobanov, Almog Sarusi και Ori Danino μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Επιβεβαίωσε ο Μπάιντεν

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι ένας από τους ομήρους που βρέθηκε νεκρός ήταν Ισραηλινοαμερικανός πολίτης, ο 23χρονος Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν.

Η οικογένεια του 23χρονου Ισραηλοαμερικανού ομήρου της Χαμάς, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν νωρίτερα επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε νεκρός στη Λωρίδα της Γάζας, τονίστηκε στην ΕΡΤ.

Η οικογένεια εξέδωσε μία δήλωση, λίγες ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε πτώματα στη Γάζα, που ίσως ανήκουν σε ομήρους.

«Με ραγισμένες καρδιές, η οικογένεια Γκόλντμπεργκ-Πόλιν είναι συντετριμμένη που ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου τους γιου και αδελφού, Χερς», ανέφερε η δήλωση και προσθέτει: «Η οικογένεια σας ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας και ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή».

Ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ομήρους, καθώς οι γονείς του είχαν συναντηθεί με παγκόσμιους ηγέτες και πίεζαν αμείλικτα για τη βοήθειά τους.

Τον περασμένο μήνα, μίλησαν στο συνέδριο των Δημοκρατικών, όπου το πλήθος φώναζε «φέρτε τους σπίτι».