Μπέος: «Πολιτικός απατεώνας» και «Βας-Βας Παρασκευάς» ο Κουρέτας

Μπέος: «Πολιτικός απατεώνας» και «Βας-Βας Παρασκευάς» ο Κουρέτας

Επίθεση του δημάρχου Βόλου στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό

Συνεχίζεται ο πόλεμος ευθυνών στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στον Βόλο, μεταξύ Αχιλλέα Μπέου και Δημήτρη Κουρέτα, για τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια που έφθασαν από την λίμνη Κάρλα στον Παγασητικό.

Ο δήμαρχος Βόλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ κατηγόρησε δημόσια τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Παγασητικό Κόλπο. Ο Αχιλλέας Μπέος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν κατηγόρησα τον Περιφερειάρχη, παρά το ότι είναι ένας πολιτικός απατεώνας. Έζησα κρίσεις μεγάλες στην πόλη μου. Ο περιφερειάρχης έκανε λάθος σχεδιασμό που μπορεί να συμβεί. Έδωσε άδεια σε εργολάβο να κάψει τα ψάρια στην άκρη του ποταμού. Προσωπικά κοιτάω το πώς θα καθαρίσουμε την πόλη από τα νεκρά ψάρια. Τα ψάρια δεν είναι από τη λίμνη της Κάρλας, αλλά από τη λίμνη που δημιουργήθηκε από τις πλημμύρες».

Ο δήμαρχος Βόλου τόνισε, ότι το θυρόφραγμα της λίμνης έπρεπε να παραμείνει κλειστό, αλλά η Περιφέρεια δεν το φρόντισε, γεγονός που οδήγησε στη σημερινή καταστροφή. «Το θυρόφραγμα έπρεπε να είναι κλειστό και δεν το είχαν κλείσει, τους ξέφυγε, για όλο αυτό είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια. Εγω δεν ψάχνω να ρίξω τις ευθύνες, να καθαρίσουμε την περιοχή θέλω. Ο κ. Κουρέτας είναι ο βας-βας Παρασκευάς, είναι απατεώνας», υποστήριξε ο Δήμαρχος Βόλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι ζήτησε από την κυβέρνηση όσοι έχουν καταστήματα να απαλλαχθούν από τους φόρους.