ΥΠΕΞ για COSCO: Δεν υπάρχει διάβημα διαμαρτυρίας από τους Κινέζους

Η σύμβαση με την Cosco θα κυρωθεί κανονικά, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Απάντηση για το θέμα της εμπλοκής που φαίνεται πως έχει σημειωθεί με τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην COSCO, έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, που χαρακτηρίζει τις πληροφορίες "παντελώς αναληθείς".

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δήθεν κινεζικό διάβημα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εξωτερικών για το ζήτημα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην COSCO, απάντησε τα εξής:

Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως το δημοσιότητας για δήθεν διάβημα διαμαρτυρίας του Κινέζου Πρέσβη προς το Υπουργείο Εξωτερικών για το ζήτημα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην COSCO είναι παντελώς αναληθείς. Από κινεζικής πλευράς ουδέν διάβημα διαμαρτυρίας έχει πραγματοποιηθεί".

Η σύμβαση με την Cosco θα κυρωθεί κανονικά, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη και κατήγγειλε απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος, την παραμονή του ταξιδιού του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κίνα. 

«Όπως ξεκαθάρισε και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, ο θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί γύρω από το θέμα της κύρωσης της σύμβασης με την COCSO είναι επί ουσιαστικά ανύπαρκτου ζητήματος», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε, ως όφειλε, στις απαιτούμενες βελτιώσεις, προκειμένου να είναι νομοτεχνικά άρτιες οι διατυπώσεις του κυρωτικού νόμου». 

«Οι υπερβολικές αντιδράσεις καθώς και η απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος, την παραμονή του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Το θέμα έχει, ήδη, διευκρινιστεί πλήρως και η σύμβαση θα κυρωθεί κανονικά», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.