Τραγωδία στη Χαλκιδική: Τα πέντε συμπεράσματα του πραγματογνώμονα στο μοιραίο λούνα παρκ

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Τα πέντε συμπεράσματα του πραγματογνώμονα στο μοιραίο λούνα παρκ

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που κατέθεσε στην Αστυνομία, το δυστύχημα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί

Πέντε κρίσιμα συμπεράσματα για τα αίτια που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, περιλαμβάνει το ενημερωτικό σημείωμα που κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας ο πραγματογνώμονας που διορίστηκε από την Αστυνομία.

Σε αυτό περιλαμβάνονται τα ευρήματα του από την αυτοψία που έκανε, ενώ θα καταθέσει την πλήρη έκθεσή του, μόλις λάβει και τα υπόλοιπα έγγραφα που έχει ζητήσει και περιμένει. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο ενημερωτικό του σημείωμα ο πραγματογνώμονας καταλήγει σε πέντε συμπεράσματα:

  • Αιτία του θανάσιμου τραυματισμού είναι η θραύση της μεταλλικής βάσης της καμπίνας του παιχνιδιού.
  • Η βάση έσπασε λόγω εκτεταμένης διάβρωσης των μεταλλικών δομικών στοιχείων της και της γήρανσής τους.
  • Η θραύση θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή ανεξάρτητα της ταχύτητας λειτουργίας του μηχανήματος.
  • Από την έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για ιδιοκατασκευή με συρραφή επιμέρους εξαρτημάτων.
  • Η αστοχία ήταν προβλέψιμη και έπρεπε να διαπιστωθεί πριν το δυστύχημα.

Αύριο Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο λούνα παρκ πραγματογνώμονες που έχει ορίσει η οικογένεια του 19χρονου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ αύριο το πρωί δύο τεχνικοί της ειδικά πιστοποιημένης εταιρείας που αναλαμβάνει και εγκρίνει τη λειτουργία τέτοιων μηχανημάτων-παιχνιδιών, θα επισκεφθούν το λούνα παρκ, προκειμένου να εξετάσουν ειδικά το παιχνίδι όπου έγινε το τραγικό δυστύχημα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, όπως έγινε γνωστό, ο τεχνικός που είχε κληθεί να ελέγξει την ορθή λειτουργία μιας επιχείρησης λούνα παρκ στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, δεν πήγε στο προγραμματισμένο ραντεβού, με αποτέλεσμα να μη γίνει ο έλεγχος. Ως εκ τούτου, ο δήμαρχος της περιοχής δεν δίνει άδεια λειτουργίας στο λούνα παρκ, που επρόκειτο να επισκεφτούν εκατοντάδες παιδιά τις ημέρες του πανηγυριού.