Πήγαν στην Τουρκία για αισθητικές επεμβάσεις και δεν επέστρεψαν ζωντανές

Πήγαν στην Τουρκία για αισθητικές επεμβάσεις και δεν επέστρεψαν ζωντανές

Ο πολυδιαφημισμένος ιατρικός τουρισμός της Τουρκίας αποδείχθηκε μοιραίος για δύο νεαρές βρετανίδες

Σε επικίνδυνη μόδα εξελίσσεται η επιλογή πολλών γυναικών να ταξιδέψουν στην Τουρκία, για να υποβληθούν σε πλαστικές επεμβάσεις.

Τα πολυδιαφημισμένα κέντρα αισθητικής στην γειτονική μας χώρα παραπλανούν τις ασθενείς τους, αφού κάποιες καταλήγουν με μόνιμες βλάβες στην υγεία τους, ενώ δυστυχώς υπάρχουν και τραγικές ιστορίες γυναικών, που έχασαν τη ζωή τους από ιατρικά λάθη ή αμέλειες. Μία απ' αυτές τις γυναίκες είναι η Ιζαμπέλα, που ακολουθούσε influencers στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προωθούσαν τα ταξίδια στην Τουρκία για τις πλαστικές επεμβάσεις.

Οι ιστοσελίδες των κλινικών διαφημίζουν ένα «ολοκληρωμένο πακέτο ομορφιάς» που όμως δεν αναφέρεται καν στις ιατρικές παροχές, αλλά θυμίζει «πακέτο υπερπολυτελών διακοπών». Όταν η Ιζαμπελα προσγειώθηκε στην Τουρκία, την περίμενε μια λιμουζίνα να τη μεταφέρει από το αεροδρόμιο. Σύμφωνα με τα sites, o πελάτης θα απολαύσει τη κάθε στιγμή, λες και πάει σε Σπα και όχι σε αίθουσα χειρουργείου: Υποδοχή με λουλούδια, μεταφορά με λιμουζίνα, γεύματα σε πανάκριβα εστιατόρια, μέχρι και ξενάγηση στα αξιοθέατα της Τουρκίας.

Το περιτύλιγμα δείχνει λαμπερό, όμως η πραγματικότητα είναι σκοτεινή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει και τραγική κατάληξη. Τα τελευταία πέντε χρόνια τουλάχιστον 28 βρετανίδες έχουν πεθάνει από επιπλοκές των χειρουργείων. Η μία μετά την άλλη γυναίκες καταγγέλλουν, πώς η απόφαση τους να ταξιδέψουν στην Τουρκία, για να αλλάξουν ή να βελτιώσουν την εικόνα τους, έχει καταλήξει σε εφιάλτη.

Ανάμεσά τους και η 22χρονη Μόργκαν, η οποία ήταν υπέρβαρη και ήθελε να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση. Ταξίδεψε στην Τουρκία για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Όμως λίγες ώρες μετά το χειρουργείο, η νεαρή κοπέλα πέθανε από ιατρικό λάθος.