Παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών για το θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στην Χαλκιδική

Παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών για το θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στην Χαλκιδική

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης

Ραγδαίες και πολύ σημαντικές είναι οι εξελίξεις με τον θάντο του Γιάννη σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Ο 19χρονος σκοτώθηκε όταν εκσφενδονίστηκε από το μοιραίο παιχνίδι «Crazy Dance» και το τραγικό περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Eφετών Θεσσαλονίκης, Νίκου Καλύβη.

Ο κ. Καλύβης ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής να επιμεληθεί προσωπικά όλες τις εισαγγελικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη ώστε να ολοκληρωθούν τάχιστα και να αποδοθούν άμεσα ποινικές ευθύνες.

Οι τρεις εισαγγελικές έρευνες στρέφονται προς τις εξής κατευθύνσεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ: Η πρώτη αφορά το δυστύχημα και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό, όπως είναι, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του παιχνιδιού. Η δεύτερη αφορά ευθύνες των υπηρεσιών του Δήμου και της δημάρχου σχετικά με τον έλεγχο που δεν έγινε φέτος, ενώ επεκτείνονται οι έρευνες και στα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το συγκεκριμένο λούνα παρκ λειτουργούσε νόμιμα, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες, όπως παράδειγμα τον ΔΕΔΔΗΕ, πώς δηλαδή προχώρησε στην ηλεκτροδότηση του λούνα παρκ, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια.

Το τρίτο σκέλος αφορά στα έγγραφα και τις πιστοποιήσεις καταλληλότητας από την πλευρά των μηχανικών.

Αναλαμβάνει την υπεράσπιση του ιδιοκτήτη ο Αλέξης Κούγιας

Την ίδια ώρα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «τον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου, κ. Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες αυτού, επέλεξε ο ιδιοκτήτης του επίδικου Λούνα Παρκ, Κ.Ε., όπως αναλάβει, μαζί με τους δικηγόρους Θεσσαλονίκης, Ευρυσθένη Κοσκινά και Κωνσταντίνο Γραμματικό, για να βοηθήσει τις δικαστικές αρχές, ώστε να αποδοθεί πραγματική Δικαιοσύνη και να σταματήσει αυτή η κατακρεούργηση του τεκμηρίου αθωότητος του κ. Κ.Ε. από όλους όσους καθημερινά, εντελώς μεροληπτικά, παρουσιάζουν στα ΜΜΕ το τι ακριβώς συνέβη και έχασε τη ζωή του, ο αείμνηστος 19χρονος Γ.Κ.

Ο κ. κατηγορούμενος, ο οποίος είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ανά πάσα στιγμή, είναι ηλικίας 58 ετών, έχει λευκό ποινικό μητρώο, είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, ουδέποτε είχε την οποιαδήποτε στην οιαδήποτε παράνομη πράξη και ασκούσε μέχρι την ημέρα του ατυχήματος, με εντελώς νόμιμο τρόπο, το επάγγελμά του επί 36 συνεχή χρόνια.

Στη συγκεκριμένη κωμόπολη της Χαλκιδικής, το συγκεκριμένο Λούνα Παρκ έχει ψυχαγωγήσει χιλιάδες ανήλικα παιδιά και χιλιάδες ενήλικους χρήστες των παιχνιδιών, επί 18 συνεχή έτη».