Συνελήφθη 33χρονος Αλγερινός ως ύποπτος δράστης της επίθεσης σε συναγωγή στη Νιμ της Γαλλίας

Συνελήφθη 33χρονος Αλγερινός ως ύποπτος δράστης της επίθεσης σε συναγωγή στη Νιμ της Γαλλίας

Ο μετανάστης που ζει νόμιμα στη χώρα τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς

Ένας 33χρονος Αλγερινός που διαμένει νόμιμα στη Γαλλία και ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ στη Νιμ, είναι ο ύποπτος για τη χθεσινή επίθεση εναντίον συναγωγής, έγινε σήμερα γνωστό από πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Συνολικά τέσσερις άνθρωποι έχουν συλληφθεί και κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση αυτή στη νότια Γαλλία, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Ο άνδρας συνελήφθη από μέλη της επίλεκτης μονάδας της αστυνομίας Raid στη Νιμ, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε. Σύμφωνα με την πηγή, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Ο ύποπτος, που δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό του και οι πράξεις του καταγράφηκαν από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, επιτέθηκε λίγο μετά τις 08:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) εναντίον της συναγωγής της Λα Γκραντ Μοτ, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στο Μονπελιέ στη νότια Γαλλία. Προκάλεσε πυρκαγιές, αλλά όχι θύματα.

Ένα μέλος της δημοτικής αστυνομίας που επενέβη για να κατασβέσει τις πυρκαγιές, τραυματίστηκε, όταν εξερράγη φιάλη αερίου που βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο που είχε πάρει φωτιά. Ο δράστης είχε μια παλαιστινιακή σημαία στη ζώνη του και κάτι που μοιάζει με τη λαβή ενός πιστολιου, σύμφωνα με εικόνες του κλειστού κυκλώματος, την αυθεντικότητα των οποίων έλεγξε το AFP. Στο κεφάλι του φορούσε κόκκινη παλαιστινιακή μαντίλα και σε κάθε του χέρι κρατούσε ένα πλαστικό μπουκαλάκι νερού γεμάτο με ένα κιτρινωπό υγρό.

Μόνο πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ο ραβίνος, βρίσκονταν στο εσωτερικό της συναγωγής Μπεθ Γιαακόβ τη στιγμή του περιστατικού. Όμως η πρωινή λειτουργία του Σαββάτου (ημέρα αργίας για τους εβραίους) θα ξεκινούσε στις 09:00.