Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αυτοψία με δικό του πραγματογνώμονα έκανε στο λούνα παρκ ο πατέρας του 19χρονου

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αυτοψία με δικό του πραγματογνώμονα έκανε στο λούνα παρκ ο πατέρας του 19χρονου

Έκλεισε και το δεύτερο πάρκο ψυχαγωγικών παιχνιδιών του 58χρονου επιχειρηματία στην περιοχή

Με δικό του πραγματογνώμονα έκανε σήμερα αυτοψία στον λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του σε αυτό, ζητώντας δικαίωση για την οικογένεια και λέγοντας ότι «η αμέλεια έφερε το θάνατο».

Ο πατέρας του 19χρονου με δύο δικηγόρους του και τεχνικό σύμβουλο βρέθηκαν στους χώρους του λούνα παρκ και είδαν ξανά από κοντά το μηχάνημα, κάνοντας τη δική τους αυτοψία, όπως είχε πει ήδη από χθες ο πατέρας ότι θα γίνει. Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν ανάμεσα σε σίδερα και λαμαρίνες ο πατέρας βρήκε την παντόφλα που φορούσε ο 19χρονος Γιάννης εκείνο το βράδυ. Ο τραγικός πατέρας λύγισε, πήρε την παντόφλα, την έπλυνε και την έβαλε στο αυτοκίνητο. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε, ότι ήταν από τα αγαπημένα του υποδήματα τα συγκεκριμένα.

Ο πραγματογνώμονας του πατέρα κατέγραψε αναλυτικά την κατάσταση των μηχανημάτων, ώστε να δοθούν περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα και να προχωρήσει η διαδικασία επίρριψης ευθυνών. Νωρίτερα, ο πατέρας του νεαρού πήγε με τους δικηγόρους του στο Δικαστικό Μέγαρο της Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας και στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας προκειμένου να ενημερωθούν για τη μέχρι τώρα διαδικασία.

Ο τεχνικός του σύμβουλος δήλωσε στον ΣΚΑΙ, πως αυτό που είδε, είναι μια απαράδεκτη κατάσταση, κάνοντας λόγο για σάπια αντικείμενα, κατασκευές άκρως επικίνδυνες, που δεν έγιναν επικίνδυνες χθες -όπως είπε-, αλλά ήταν εδώ και καιρό και όπως τόνισε, καμία Αρχή και κανένας φορέας δεν έπρεπε να δώσει πιστοποίηση για αυτά τα μηχανήματα.

Σημειώνεται, ότι η έρευνα του πραγματογνώμονα που ορίστηκε από την Αστυνομία, ολοκληρώθηκε προχθές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η υπόθεση της Δημάρχου, η οποία έχει κληθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας να δώσει γραπτές εξηγήσεις αυτές τις ημέρες και στη συνέχεια πιθανότητα να κληθεί για απολογία.

Τι ζητά η οικογένεια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η οικογένεια του 19χρονου θα ζητήσει από τις Αρχές να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο. Έχουν εικόνα για το τι έχει συμβεί και αναμένεται να καταθέσουν, ότι πρόκειται για κακοσυντηρημένα μηχανήματα, ενώ θα καταθέσουν αίτημα για τις προδιαγραφές του μηχανήματος, διότι δοκιμάστηκε στα 60 κιλά, ενώ τα δύο παιδιά της οικογένειας που ανέβηκαν πάνω εκείνο το μοιραίο βράδυ, ήταν 180 κιλά. Επίσης, θα ζητήσουν να ανοίξει η βεντάλια των κατηγορουμένων που είναι στο κάδρο.

Λειτουργούσε χωρίς άδεια και πέρσι το λούνα παρκ

Το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια και χωρίς έλεγχο σχεδόν όλο το καλοκαίρι του 2023 και πάλι στο πευκοχώρι Χαλκιδικής, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα σχετικά έγγραφα. Πέρσι το λούνα παρκ ζήτησε άδεια προσωρινής λειτουργίας την 1η Ιουνίου, η οποία και δόθηκε εν τέλει από τον Δήμο Κασσάνδρας στις 22 Αυγούστου.

Στο μεταξύ ο έλεγχος που όφειλε να κάνει εταιρεία, που πιστοποιεί την αρτιότητα των μηχανημάτων, είχε γίνει στις 4 Αυγούστου του 2023. Στις 11 Αυγούστου του 2023 δε, υπάρχει η θετική γνωμοδότηση της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κασσάνδρας, για τη λειτουργία των παιχνιδιών.

Ειδικά για το παιχνίδι «Crazy Dance», στο οποίο και έχασε τη ζωή του ο 19χρονος, ο Δήμος Κασσάνδρας είχε βεβαιώσει πέρυσι, όπως αποδεικνύεται από το σχετικό έγγραφο, πως ήταν σε καλή κατάσταση και μπορεί να λειτουργεί με ασφάλεια.

Έκλεισε και το δεύτερο λούνα παρκ του επιχειρηματία

Την ίδια ώρα όπως αποκαλύμπτεται, χωρίς άδεια λειτουργούσε και το δεύτερο λουνα παρκ του 58χρονου κατηγορούμενου ιδιοκτήτη, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το άλλο στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με πληροφορίες του Μega, σφραγίστηκε ταυτόχρονα με το πρώτο από τον δήμο Κασσάνδρας, παρόλο που η δήμαρχος έχει δηλώσει αναρμόδια.

Και στο δεύτερο λούνα παρκ τα μηχανήματα είναι παλιά, σκουριασμένα και κακοσυντηρημένα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία επισκέπτη, το τρενάκι στο οποίο ανέβηκε, κάποια στιγμή σταμάτησε ξαφνικά, για να αλλάξουν εξαρτήματα οι χειριστές του.