Νέες καταγγελίες για το λούνα παρκ στη Χαλκιδική – «Κλεμμένα από τη Βουλγαρία κάποια μηχανήματα»

Νέες καταγγελίες για το λούνα παρκ στη Χαλκιδική – «Κλεμμένα από τη Βουλγαρία κάποια μηχανήματα»

«Ήταν προορισμένα για σκραπ, αλλά τα πήρε, τα έβαψε και τα έβαλε σε λειτουργία» δηλώνει πρώην εργαζόμενος σε αυτό

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις σχετικά με το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.

Ένας πρώην εργαζόμενος του λούνα παρκ μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε τις σοκαριστικές συνθήκες που επικρατούσαν στην επιχείρηση. Συγκεκριμένα, όπως είπε «τα 9 στα 10 μηχανήματα του Κ. είναι μη πιστοποιημένα, κάποια είναι κλεμμένα από τη Βουλγαρία, ασυντήρητα και σε πολύ κακή κατάσταση. Ήταν προορισμένα για σκραπ, αλλά τα πήρε, τα έβαψε και τα έβαλε σε λειτουργία. Και αυτό δεν συνέβη τώρα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια».

Ο πρώην εργαζόμενος συνέχισε λέγοντας, πως «για να χειριστεί κανείς ένα επικίνδυνο μηχάνημα, απαιτείται εκπαίδευση σε σεμινάριο 9 μηνών στην Ιταλία, όπου δίνεται έμφαση κυρίως στα θέματα ασφαλείας. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων, πρέπει να επιλέξεις σε ποιο παιχνίδι θα αποκτήσεις πιστοποίηση χειριστή και να ξαναδώσεις εξετάσεις». Όταν ρωτήθηκε πόσοι εργαζόμενοι στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής διέθεταν την απαιτούμενη πιστοποίηση, απάντησε: «Πολύ πιθανόν κανένας. Στα δύο χρόνια που δούλευα εκεί, εγώ ήμουν ο μόνος που είχε πιστοποίηση, ενώ τα παιχνίδια ήταν αρκετά επικίνδυνα».

Είχε τραυματιστεί παιδί στην «Μπαλαρίνα»

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται, με αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν τραυματισμούς που είχαν συμβεί και στο παρελθόν στο ίδιο λούνα παρκ. Ένας μάρτυρας κατήγγειλε στο Mega, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα παιδί τραυματίστηκε στις παλιές και σκουριασμένες μηχανές του λούνα παρκ. «Είχε συμβεί ένα περιστατικό με τη "Μπαλαρίνα", όπου το μηχάνημα κόλλησε και δεν μπορούσε να σταματήσει. Παιδιά έπεσαν και χτυπήθηκαν, επειδή το χειρίζονταν πολύ γρήγορα», τόνισε.