Προφυλακίστηκε ο 36χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τη θεία του σε χωριό των Ιωαννίνων

Προφυλακίστηκε ο 36χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τη θεία του σε χωριό των Ιωαννίνων

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής για προσωπικούς και όχι οικονομικούς λόγους

Στις fυλακές Κορυδαλλού θα οδηγεί ο 36χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε την 62χρονη θεία του στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων.

Ο δράστης απολογήθηκε στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Από την δικογραφία και όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, έχει αποκλειστεί πλήρως ότι το κίνητρο του εγκλήματος ήταν οικονομικό. Οι λόγοι που όπλισαν το χέρι του 36χρονου είναι προσωπικοί και σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε λεπτομέρειες στις ανακριτικές αρχές, ενώ η καραμπίνα που χρησιμοποιήθηκε, δεν ανήκει στον ίδιο.

Ο συνήγορος του 36χρονου Βασίλης Γοργόλης χαρακτήρισε την προσωρινή κράτηση ως μία φυσιολογική εξέλιξη, αφού στον χρόνο που μεσολάβησε από την τέλεση του εγκλήματος και μέχρι τώρα, δεν στάθηκε δυνατό να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία, στοιχεία που θα ενίσχυαν τον ισχυρισμό του 36χρονου, ότι βρισκόταν σε κατάσταση εν βρασμώ ψυχής.

«Ήταν ένας άνθρωπος φιλήσυχος και κοινωνικός, που δεν απασχόλησε ποτέ την δικαιοσύνη. Είναι σημαντικό ότι δίπλα του βρίσκονται συγγενείς και φίλοι… Πιστεύω ότι μέχρι την δίκη θα καταφέρουμε να έχουμε όλα τα στοιχεία, που θα δείχνουν ότι την στιγμή τέλεσης του εγκλήματος εξέλιπε η σκέψη και η λογική» ανέφερε ο κ. Γοργόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε το epiruspost.gr, ο 36χρονος αυτή την φορά έδωσε λεπτομέρειες στις ανακριτικές αρχές για την σχέση που είχε αναπτυχθεί με την θεία του, όπως και για τους λόγους που τον οδήγησαν στο έγκλημα. «Έλυσε την σιωπή του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γοργόλης, για να συμπληρώσει ότι προσκομίστηκαν ορισμένα στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

«Δεν είναι οικονομικά τα κίνητρα του εγκλήματος, αλλά δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα αυτή την στιγμή, καθώς οι λόγοι είναι αυστηρά προσωπικοί. Ο πελάτης μου προσκόμισε στοιχεία, ότι δεν είχε καμία οικονομική αδυναμία. Οι λόγοι θα αναπτυχθούν στον κατάλληλο χρόνο» υπογράμμισε ο κ. Γοργόλης. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα, ότι στη δίκη θα λάμψει όλη η αλήθεια και θα τύχει της ανάλογης αντιμετώπισης.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το όπλο δεν ήταν δικό του και βρισκόταν σε χώρο που δεν είναι της κυριότητάς του, ενώ δεν θέλησε να δώσει περισσότερα στοιχεία για τον κάτοχο της καραμπίνας.