Προβλήματα από μπουρίνια σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα – Μηνύματα από το 112

Προβλήματα από μπουρίνια σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα – Μηνύματα από το 112

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις τοπικές αρχές ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός έως την Τετάρτη 21 Αυγούστου με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε σήμερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού προειδοποιώντας για αλλαγή του καιρικού σκηνικού, που αναμένεται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες από σήμερα Δευτέρα (19-08-24) και αύριο Τρίτη (20-08-24) οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, περιφέρειες και δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Πριν απο λίγο εστάλη μήνυμα για έντονα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας, καλώντας όσους βρίσκονται στις περιοχές αυτές, να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι αύριο τις προμεσημβρινές ώρες.