«Κύμα» αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους από τους δήμους της Αττικής

«Κύμα» αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους από τους δήμους της Αττικής

Ξεκίνησαν δράσεις συγκέντρωσης εμφιαλωμένων νερών και ειδών πρώτης ανάγκης

Για ακόμη μια φορά ένα «κύμα» αλληλεγγύης και συμπαράστασης απλώνεται από τους δήμους της Αττικής, προς τις πυρόπληκτες περιοχές και τους κατοίκους της. Από την επομένη κιόλας της πυρκαγιάς που έπληξε τη βορειοανατολική Αττική και την Πεντέλη, ο ένας αττικός δήμος μετά τον άλλο, ξεκίνησαν δράσεις συγκέντρωσης εμφιαλωμένων νερών και ειδών πρώτης ανάγκης.

Και ο κόσμος ανταποκρίνεται για ακόμη μια φορά στο κάλεσμα αυτό, καθώς οι πολίτες σπεύδουν για να προσφέρουν ο καθένας ό,τι μπορεί. Μάλιστα, η πρώτη αποστολή έφτασε στον προορισμό της. Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Πεντέλης, υποδέχθηκε τον δήμαρχο Ηλιούπολης Στάθη Ψυρρόπουλο, ο οποίος παρέδωσε τα είδη που συγκεντρώθηκαν για τους πληγέντες της πυρκαγιάς, όπως νερά, όσπρια, είδη υγιεινής, απορρυπαντικά και ξηρή τροφή για ζώα.

Πέρα από τον δήμο Ηλιούπολης, δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποίησαν μέχρι και την Παρασκευή (16/8) και οι δήμοι Βριλησσίων, Παπάγου-Χολαργού, Φιλοθέης-Ψυχικού, Πετρούπολης, Καισαριανής, Δάφνης-Υμηττού, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Μαρκόπουλου Μεσογαίας.

Από εκεί και πέρα, ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας θα πραγματοποιεί τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, στο Δημαρχείο καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα συγκεντρώνει εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, αναψυκτικά, αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα εβαπορέ και σκόνη γάλακτος, κονσέρβες (παντός τύπου), δημητριακά, παξιμάδια, γάζες αποστειρωμένες, λιπαντικές σταγόνες, κολλύρια ματιών, φυσιολογικό ορό, αλλά και ξηρά τροφή και κονσέρβες για σκύλους και γάτες.

Όπως ανακοίνωσε τα τρόφιμα και το υγειονομικό υλικό θα παραδοθεί στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για να διατεθεί προς ενίσχυση των πυροπλήκτων της βορειοανατολικής Αττικής, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Ως ελάχιστο μέτρο ανακούφισης» κάλεσε τους δημότες του ο δήμος Ωρωπού, να ανταποκριθούν στην εκστρατεία αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, υγειονομικού υλικού και προϊόντων καθαρισμού. Οι προσφορές θα συγκεντρώνονται καθ' όλη την ημέρα μέχρι και την Παρασκευή 23 Αυγούστου στους σταθμούς των Εθελοντικών Ομάδων και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου και πιο συγκεκριμένα στις βάσεις ΕΘΕΚΑΠ (Καπανδρίτι), ΣΕΑΔ (Αφίδνες), ΜΑΚΙΠ (Ιπποκράτειο Πολιτεία), ΕΣΔΩ (Ωρωπός), Ομάδα Πυρασφάλειας Νέας Πολιτείας (Νέα Πολιτεία Ωρωπού), ΕΘΟΠ (Μήλεσι), Πολιτική Προστασία δήμου Ωρωπού (λεωφόρος Χαλκουτσίου 14, Σκάλα Ωρωπού).

Συγκέντρωση ειδών συνεχίζουν να πραγματοποιούν ο δήμος Ηρακλείου Αττικής στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος (οδός Πρασίνου Λόφου έναντι γηπέδου ποδοσφαίρου) από τις 7 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα, ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έως και την Παρασκευή 23 Αυγούστου στην είσοδο του Δημαρχείου στο Μοσχάτο από τις 7:30 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και στην είσοδο του παλαιού Δημαρχείου στον Ταύρο από τις 7:30 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ο δήμος Βύρωνα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Ιθώμης 6) καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, ο δήμος Νέας Σμύρνης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Αρτάκης 8), στα Δημοτικά Ιατρεία (Αρτάκης 76), και στο ΚΕΠ (Πλ. Καρύλλου & Αγίας Φωτεινής) και τη Δευτέρα 19 Αυγούστου από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.