Τραγωδία στη Γαλλία κατά τη διάρκεια επίδειξης: Αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα – Νεκρός ο πιλότος

Τραγωδία στη Γαλλία κατά τη διάρκεια επίδειξης: Αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα – Νεκρός ο πιλότος

Αυτό το μοντέλο αεροσκάφους δεν διέθετε εκτινασσόμενο κάθισμα

Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε μόνο ο πιλότος, κατέπεσε στη θάλασσα της νότιας Γαλλίας, το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.

Ο πιλότος του παλιού εκπαιδευτικού αεροσκάφους Fouga Magister βρέθηκε νεκρός, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να εκτιναχθεί, καθώς αυτό το μοντέλο αεροσκάφους δεν διαθέτει εκτινασσόμενο κάθισμα. Αντίθετα με τις αρχικές αναφορές, δεν πρόκειται για αεροσκάφος της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροπλάνο κατέπεσε γύρω στις 17:00 το απόγευμα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πτώση του αεροσκάφους έγινε ανατολικά της Τουλώνης, κοντά στην παραλία που βρίσκεται στο Λαβαντού, όπου γινόταν αεροπορική επίδειξη για την επέτειο από τα 80 χρόνια της απόβασης στην Προβηγκία, που έγινε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η συντριβή του αεροσκάφους συνέβη μπροστά σε πλήθος κόσμου που παρακολουθούσε την επίδειξη.

 

Η σορός του πιλότου ανασύρθηκε από τη θάλασσα, ανακοίνωσε η περιφέρεια του Βαρ. Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. Στην επίδειξη επρόκειτο να λάβει μέρος και το ακροβατικό σμήνος Patrouille de France, που όμως ακύρωσε την εμφάνισή του μετά το δυστύχημα.

Πριν από δύο ημέρες δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην ανατολική Γαλλία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Ο ένας από τους πιλότους σώθηκε. Τα Fouga Magister είναι διθέσια αεροσκάφη που χρησιμοποιούνταν από τη δεκαετία του 1950 ως εκπαιδευτικά από τις πολεμικές αεροπορίες πολλών χωρών.