Απίστευτο περιστατικό με πλοίο στην Άνδρο: Επιβάτες έσπρωχναν όχημα που είχε μείνει στον αέρα – Συνελήφθη ο καπετάνιος που σήκωσε την μπουκαπόρτα

Απίστευτο περιστατικό με πλοίο στην Άνδρο: Επιβάτες έσπρωχναν όχημα που είχε μείνει στον αέρα – Συνελήφθη ο καπετάνιος που σήκωσε την μπουκαπόρτα

Δείτε βίντεο

Συνελήφθη από τις λιμενικές αρχές ο καπετάνιος, ο οποίος σήκωσε την μπουκαπόρτα του πλοίου που αναχωρούσε από την Άνδρο το βράδυ της Πέμπτης (15/8), την ώρα που επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος έσπρωχναν ένα όχημα.

Η σύλληψη του καπετάνιου έγινε με βάση το άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία των πλοίων.

Όλα έγιναν στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο, όπου έχει δέσει το πλοίο SAONISOS της Saos Ferries.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφορεί να αδυνατεί να ανέβει στο πλοίο, ενώ την ώρα που οι πολίτες προσπαθούν να το σπρώξουν, ο καπετάνιος αποφασίζει να φύγει.

@nikos_nk Παραλίγο οι επιβάτες του οχήματος να βρεθουν στην θαλασσα! Για ενα πλοίο που δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι της Άνδρου αλλά προτίμησε το λιμενικό και ο πλοίαρχος να βάλει ανεξέλεγκτα τους επιβάτες μέσα με αποτέλεσμα να βρεθούν οι οδηγοί να αιωρούνται πανω στον καταπέλτη και πιο συγκεκριμένα πάνω απο την θάλασσα!!! Σε αυτή την χώρα για άλλη μια φορά ζούμε από τύχη!!! #viral #greece #greeceport #andros ♬ πρωτότυπος ήχος - Νίκος ΝΚ

 

Το αποτέλεσμα είναι οι επιβάτες να βλέπουν πως ανεβαίνει η μπουκαπόρτα και να τρέχουν να επιβιβαστούν, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Εκείνη την ώρα στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ. Αφότου λύθηκαν οι κάβοι, ο καπετάνιος του πλοίου έκρινε πως η καλύτερη λύση θα ήταν να ξεκινήσει το δρομολόγιό του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά το περιστατικό συνολικά δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν τρία οχήματα και συνολικά επτά επιβάτες, ενώ για το τι ακριβώς συνέβη θα υπάρχει σχετική έρευνα από τη λιμενική Αρχή.

Παράλληλα, για τους επιβάτες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μερίμνησε η εταιρεία προκειμένου να διανυκτερεύσουν ενώ αναμένεται να αναχωρήσουν για τον προορισμό τους με το πρώτο δρομολόγιο την Παρασκευή το πρωί.